SmartScan maakt efficiënt onderhoud mogelijk bij het nieuwe Rodenborch College

Efficiënt onderhoud van noodverlichting met SmartScan SmartScan bij Rodenborch College

SmartScan maakt efficiënt onderhoud van noodverlichting mogelijk bij het nieuwe Rodenborch College

Een beetje trots zijn we wel dat we een bezoek mogen brengen aan het Rodenborch College in Rosmalen, een project met deze omvang hebben wij niet elke dag. In maart 2021 is er gestart met de nieuwbouw van het Rodenborch College en afgelopen juli (2022) hebben zij het schoolgebouw met 2 sporthallen (6 gymzalen) in gebruik genomen. De school bestaat uit een aantal vleugels elk voorzien van een eigen plek voor leerlingen waar ze bijvoorbeeld pauze kunnen houden. Dit enorm grote gebouw biedt de ongeveer 2300 leerlingen een plek om aan de slag te gaan met hun talenten. Het concept van het Rodenborch College is anders. Het is een school voor voortgezet onderwijs, leerlingen met vwo, havo of vmbo-t advies kunnen hier hun middelbare school periode invullen. Daarnaast is het een officiële Topsport Talentschool, bieden zij Highschool Sport en Highschool Dans aan. Voor leerlingen met muzikale interesse hebben ze een Blazersklas. Dat is nog niet alles. Voor leerlingen die houden van een extra uitdaging is er onder andere het Talent-traject, Cambridge English, Goethe Duits en econasium. Het Rodenborch college is onderdeel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Zij zijn het bestuur van 34 scholen voor het voortgezet onderwijs, voornamelijk in de regio Brabant. De school is ook het nieuwe onderkomen geworden van verschillende sportverenigingen uit de gemeente.

Logo Rodenborch College Rosmalen

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Rietpad 4
Postcode
5245 PE
Plaats
Rosmalen

Realisatie van het project

Veel verschillende partijen hebben samengewerkt om de uitvraag van dit project te realiseren: ‘Een gezonde en toekomstgerichte school voor circa 2300 leerlingen en twee volwaardige sporthallen met kantine en foyer’. De Blaay en van den Bogaard was de installatieadviseur voor dit project. Voor alle installaties die aanwezig zijn in de school hebben zij een advies opgesteld. Voor de noodverlichting hebben zij Famostar voorgeschreven en dan specifiek het draadloze monitoringsysteem SmartScan. WSI Techniek uit Groenlo heeft alle installaties geïnstalleerd. Zowel de elektrotechnische (E) als de werktuigbouwkundige (W) installaties. Het definitieve ontwerp van de adviseur heeft WSI Techniek uitgewerkt in 3D revit model. Terwijl we door de school wandelen, legt Jasper Blekkink, projectleider E & W bij WSI Techniek, uit hoe de ruimtes zijn ingericht en welke systemen ze hebben geïnstalleerd.

Hoog veiligheidsniveau met SmartScan

In de school zijn er 434 noodverlichtingsarmaturen geïnstalleerd. Voor de vluchtrouteaanduiding is er gekozen voor de GO! inbouw en opbouw in zowel wit als zwart. In de collegezaal zijn de zwarte varianten geïnstalleerd, omdat deze mooi passen bij de uitstraling van de zaal. Voor de vluchtwegverlichting is de CELO toegepast, ook in wit en zwart. De adviseur Blaay en van den Bogaard heeft heel bewust Famostar voorgeschreven vanwege het draadloze monitoringsysteem SmartScan. “Juist in zo’n groot gebouw moet het onderhoud zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Het SmartScan systeem voorkomt dat een monteur elk armatuur af moet lopen om te kijken of deze nog naar behoren functioneert. Op deze manier hoeft er, buiten de accuwissel om, alleen onderhoud gepleegd te worden aan armaturen waar een defect is”, legt Jasper uit.” Voordeel van de armaturen van Famostar is ook dat ze een accu hebben die 8 jaar lang meegaat. Voor een school is dit heel waardevol omdat processen zo minmogelijk verstoord worden. Daarnaast wordt een defect direct opgemerkt. We ontvangen namelijk een bericht via de mail als er iets mis is met een armatuur. Het is dus mogelijk om dit heel snel te verhelpen. Met het SmartScan systeem wordt er een hoog veiligheidsniveau gecreëerd. Iets wat de opdrachtgever belangrijk vindt. De opdrachtgever heeft ook een inlog van het systeem, zo kunnen ze zelf ook altijd inzien of de noodverlichtingsinstallatie werkt naar behoren.“

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Logo Rodenborch College Rosmalen

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Rietpad 4
Postcode
5245 PE
Plaats
Rosmalen

Toegepaste producten

Bij het Rodenborch College zijn verschillende armaturen toegepast. De GO! vluchtrouteaanduiding, de CELO en de PRO. .

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.