Kindcentrum Wheermolen

Noodverlichting bij Kindcentrum Wheermolen Noodverlichting van Famostar bij Kindcentrum Wheermolen

Duurzaamheid staat centraal bij nieuwbouw Kindcentrum Wheermolen

Kindcentrum Wheermolen in Purmerend heeft haar intrek genomen in een heel nieuw gebouw. Bij Kindcentrum Wheermolen kunnen kinderen tussen de 0 en 12 jaar dagelijks terecht voor opvang en onderwijs. Het nieuwe gebouw bestaat uit een gedeelte nieuwbouw en een gedeelte renovatie. Duurzaamheid heeft centraal gestaan bij het ontwerp en de realisatie. Het gebouw is volgens de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normen gebouwd. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt en er liggen 160 zonnepanelen op het dak. Ook de noodverlichting van Famostar bij Kindcentrum Wheermolen heeft bij kunnen dragen aan het verduurzamen van het gebouw. De gevel van de school is groen geschilderd, het is dus letterlijk en figuurlijk een groene school geworden.

Logo Kindcentrum Wheermolen

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
Kindcentrum
Straat
Luitstraat 2-4
Postcode
1443 XA
Plaats
Purmerend

Gasloos gebouw

De wens van de school was om gasloos te bouwen. De school wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd door een warmtepompinstallatie. Voor dit project heeft stichting OPSPOOR De Blaay – Van den Bogaard aangetrokken als adviseur. De uitvoering van de elektrotechnische installaties is gedaan door Elsenga Installatietechniek. Dit installatiebedrijf houdt zich al ruim 90 jaar bezig met elektrotechnische installaties. Ze hebben al veel mooie referenties op hun naam staan. Bart Arendsen is projectleider bij Elsenga en is verantwoordelijk geweest voor de realisatie van dit project. In de video onder aan deze pagina geeft hij een toelichting op welke oplossingen er zijn gekozen.

Minder onderhoud door lange garanties

Voor de noodverlichting van Famostar bij Kindcentrum Wheermolen is gekozen voor de Go! Vluchtrouteaanduiding en de CELO vluchtwegverlichting. Buiten aan het pand hangt ook nog de Nightlife. De producten passen goed bij de duurzaamheidsambities van dit gebouw. De 10 jaar armatuurgarantie en 8 jaar accugarantie zorgen voor minder onderhoud en dus minder afval. Standaard worden accu’s elke 4 jaar vervangen, de accu’s van Famostar gaan dus dubbel zo lang mee. Een duurzame keuze dus!

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Famostar
Logo Kindcentrum Wheermolen

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
Kindcentrum
Straat
Luitstraat 2-4
Postcode
1443 XA
Plaats
Purmerend

Toegepaste producten

Bij Kindcentrum Wheermolen was de inzet duurzame renovatie en bouw, daarom is er gekozen voor de Go!, CELO en Nightlife. Door de extra lange garanties van Famostar hoeven de accu’s maar eens in de 8 jaar vervangen te worden in plaats van de standaard 4 jaar.

Bekijk het eindresultaat

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Famostar
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.