Het Perron verduurzaamt en vervangt tl-noodverlichting voor led-noodverlichting

Noodverlichting van Famostar bij het Perron GO! Vluchtrouteaanduiding bij het Perron

Het Perron verduurzaamt en vervangt tl-noodverlichting voor led-noodverlichting

Het Perron is een school voor VMBO en praktijkonderwijs met een Christelijke identiteit in Veenendaal, ze zijn onderdeel van de Christelijke Onderwijsgroep Vallei & Gelderland-Midden (COG). Het is een modern schoolgebouw met alle mogelijkheden om praktisch bezig te zijn. Het schoolgebouw is in 2009 gebouwd en valt op door zijn mooie vormgeving. Bij het Perron hebben wij samen met TechTron een mooie referentievideo mogen opnemen. Deze kun je onderaan deze pagina bekijken.

Logo-het-Perron

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Sportlaan 11-13
Postcode
3905 AD V
Plaats
Veenendaal

Verduurzamen van het gebouw

Ongeveer 10 jaar later vond het Perron het nodig om de binnenkant van het gebouw te voorzien van een upgrade. De voornaamste reden hiervoor was vanwege het verduurzamen van het gebouw en omdat de armaturen aan het einde van hun levensduur waren. Het hele gebouw was nog voorzien van tl-verlichting en ze wilde graag overstappen naar led. Ook de noodverlichting is direct vervangen voor duurzame led-varianten. Het is verstandig om de noodverlichting ook direct te vervangen, omdat je op dat moment toch aanwezig bent met een team van installateurs. Anders moet er later weer een moment ingepland worden om dan de noodverlichting te vervangen. Je wil de processen binnen een school zo min mogelijk verstoren. Zo is het dus efficiënt aangepakt, want het vervangen van tl-noodverlichting moet toch gebeuren.

Geen standaard oplossing

Het Perron heeft niet gekozen voor zomaar een standaard lichtoplossing, ze wilden het gebouw meer uitstraling geven door middel van licht en dat is gelukt! De gekozen lichtoplossing geeft letterlijk kleur aan het gebouw. Door deze renovatie lijkt het gebouw als nieuw- puur en alleen door de gekozen lichtoplossing. Ook voor de noodverlichting is er niet zomaar een oplossing gekozen, hier is over nagedacht. Er is bewust gekozen voor de producten van Famostar, vanwege de 10 jaar armatuurgarantie en 8 jaar garantie op de accu’s. Standaard worden accu’s elke 4 jaar vervangen, de accu’s van Famostar gaan dus dubbel zo lang mee. Dit bespaart dus niet alleen op het aantal accu’s, maar ook op het aantal logistieke bewegingen. Daarnaast hoeven we minder vaak processen binnen de school te verstoren en het is prettig voor de armaturen die op een niet makkelijk te bereiken plek hangen, zoals bijvoorbeeld de Pro armaturen boven aan het plafond. Hiervoor moet er een hoogwerker gehuurd worden om de accu te kunnen vervangen.

Nieuwsgierig naar het resultaat?

TechTron heeft alle installatiewerkzaamheden gedaan. Henk de Man, accountmanager, geeft een toelichting op de gekozen oplossingen en waarom er is gekozen voor de producten van Famostar. Roderik Verbeek, accountmanager Zuid-Oost bij Famostar, geeft in de video uitleg over oplossingen van Famostar, speciaal voor het renoveren van tl- naar led-armaturen. Zeker de moeite waard om de video te bekijken.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Logo-het-Perron

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Sportlaan 11-13
Postcode
3905 AD V
Plaats
Veenendaal

Toegepaste producten

Bij het Perron zijn verschillende armaturen toegepast. De GO! vluchtrouteaanduiding, ook in pendeluitvoering, de CELO en de PRO. Ook is op verschillende plekken de renovatieset toegepast.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.