Kan ik vluchtrouteaanduiding combineren met noodverlichting?

Ja dat kan zeker. In ons assortiment vind je namelijk vluchtrouteaanduidingsarmaturen Go! en Pro gecombineerd met vluchtwegverlichting. De toevoeging van vluchtwegverlichting aan de aanduidingsarmatuur is gelijk aan die van een volledig vluchtwegverlichtingsarmatuur. Ook ons nieuwe D-Sign armatuur is voorzien van vluchtwegverlichting.

Over het algemeen kunnen we stellen dat het gebruik van armaturen waarbij de combinatie is gelegd van vluchtrouteaanduiding met vluchtwegverlichting een efficiënte invulling geeft aan een noodverlichtingsplan. Om dit nog verder te verduidelijken vind je hieronder een aantal situaties waarbij deze functionaliteit bijdraagt aan een slim plan en een complete oplossing.

Renovatie

In veel gebouwen hangen nog vluchtrouteaanduidingsarmaturen voorzien van een tl-lichtbron. Deze tl-armaturen leverde vaak standaard ook vluchtwegverlichting in de verschillende ruimtes of gangen. Om deze armaturen één op één te vervangen is een led-armatuur die naast het aangeven van de vluchtweg ook vluchtwegverlichting biedt noodzakelijk. Hier kan je dus vluchtrouteaanduiding combineren met noodverlichting.

Gangen

Gangen waarbij naast vluchtwegverlichting ook vluchtrouteaanduiding nodig is, zijn ideaal voor een combinatiearmatuur. Zo is het mogelijk de gangen efficiënter van 1 lux te voorzien. Door de combinatie van vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting in een armatuur te gebruiken zijn er minder aparte vluchtwegverlichtingsarmaturen nodig. Dit bespaart niet alleen armaturen, maar ook montage en natuurlijk onderhoudskosten.

De entreeruimte

In bijna alle gebouwen zijn er afgebakende kleine ruimtes, zoals de hal of een entreeruimte. Deze ruimtes dienen voorzien te worden van 1 lux en zullen normaal gesproken voorzien zijn van een aanduidingsarmatuur. Dit is een ideale situatie om een combinatiearmatuur toe te passen. Zo voorzie je in één keer de vluchtdeur van een aanduidingsarmatuur en de ruimte van 1 lux, zonder dat je daarvoor een apart een armatuur hoeft op te hangen.

Alles te weten komen over vluchtrouteaanduiding? Lees dan verder op deze pagina.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Bekijk al onze vluchtrouteaanduiding

Op zoek naar vluchtrouteaanduiding van de hoogste kwaliteit?

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Productgericht

De beschermingsgraden tegen water- en stofdichtheid voor noodverlichting worden uitgedrukt in een IP-waarde. Een IP-waarde bestaat uit twee cijfers.

Productgericht

Sinds 2021 is er een vernieuwde versie van de NEN 3011 met de mogelijkheid om een specifieke route aan te duiden voor ‘personen met een mobiliteitsbeperking’.

Productgericht

Afstandstabellen zijn nodig om noodverlichting te projecteren. Met een voorbeeld leggen we je uit hoe je de afstandstabellen moet gebruiken.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales