Wat zijn de 8 productfamilies van Famostar?

Ons led-assortiment bestaat uit 8 verschillende productfamilies. Installatievriendelijk, betrouwbaar en geschikt voor elk noodverlichtingsproject. 80% kun je invullen met Go! en CELO voor vluchtrouteaanduiding en –verlichting. Voor de overige 20% hebben we specifieke productoplossingen zoals waterdichte, slagvaste en explosieveilige led-armaturen.

Alle families met vluchtrouteaanduiding zijn voorzien van Flash Alert™ Technology. Deze flitsfunctie zorgt ervoor dat een pictogram periodiek feller oplicht in nood.

Vluchtrouteaanduiding GO!

Met vluchtrouteaanduiding Go! wordt de vluchtroute snel en duidelijk herkend. Deze productfamilie is installatievriendelijk, compact en functioneel. Een minimalistisch ontwerp met een doordacht en strak design.

Vluchtwegverlichting CELO

Minimalistische led-noodverlichting die alleen in geval van nood te zien is. Deze productfamilie voor vluchtwegverlichting zorgt voor een optimaal lichtpatroon op de vluchtweg. Je hebt de keuze uit vier lenzen:

  • C-lens: ideaal in vierkante, open ruimtes (denk bijvoorbeeld aan een aula of ontvangsruimte) door het cirkelvormige lichtpatroon.
  • L-lens: deze lens heeft een langwerpig lichtpatroon, waardoor de L-lens geschikt is voor rechthoekige ruimtes zoals gangen.
  • XL-lens: lange gangen van 13 t/m 19 meter kun je met deze lens verlichten, met een tussenafstand van 23 meter.
  • S-lens: een EHBO-post, brandblusvoorziening of brandmeldpunt kun je met deze lens voorzien van 5 lux.

Nieuwe design vluchtrouteaanduiding D-Sign

De nieuwste design armatuur in de markt is de D-Sign vluchtrouteaanduiding van Famostar. Dit armatuur valt niet alleen op door haar fraaie, strakke vormgeving, ze blinkt ook uit in installatiegemak. Van plafond- naar wandmontage in slechts een handomdraai.

Vluchtrouteaanduiding Allround

Veelzijdige, waterdichte vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting met een strak industrieel en robuust design. Schoonspuiten onder hoge druk of onderdompelen in vloeistof (bv. water of schoonmaakmiddel) is mogelijk (IP 66/68). Deze productfamilie doet z’n naam eer aan: Allround is zeer veelzijdig toe te passen.

Vluchtrouteaanduiding HiVision

Vluchtrouteaanduiding in led met een herkenningsafstand van 50 meter. Dit is de dubbele afstand ten opzichte van reguliere armaturen. Ons Hivision armatuur heeft een tijdloze vormgeving, een egaal uitgelicht pictogram en natuurlijk minimale faalkosten. Een uniek armatuur!

Explosieveilige vluchtrouteaanduiding Explosionproof

Explosieveilige led-armaturen zijn te gebruiken in risicovolle ruimtes waar met brandbare stoffen en gassen wordt gewerkt. Explosionproof is intrinsiek explosieveilig waardoor gassen en stoffen de drukvaste Ex d buis niet kunnen indringen en eventuele vonken de buis niet kunnen verlaten. Explosionproof voldoet aan de ATEX 114 richtlijn.

Vluchtrouteaanduiding- en verlichting Pro

De complete, waterdichte en robuuste vluchtrouteaanduiding en –verlichting in led. De solide constructie van hoogwaardig kunststof maakt deze productfamilie vandaalbestendig met een slagvastheid conform IK10. Dankzij IP65/66 zijn stof en een flinke waterstraal ook geen probleem. Door vluchtwegverlichting Pro Plus toe te passen kunt u ophanghoogtes tot 11 meter bereiken.

Nightlife

Nightlife combineert noodverlichting met effectieve beveiligingsverlichting voor buiten. Deze productfamilie biedt dan ook bescherming tegen vandalisme en inbraak (IP65 en IK10). Het fraaie, bolvormig design is standaard voorzien van een schemerschakelaar.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over de 8 productfamilies van Famostar?

Bekijk dan hier alle productfamilies met assortiment.

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Productgericht

De beschermingsgraden tegen water- en stofdichtheid voor noodverlichting worden uitgedrukt in een IP-waarde. Een IP-waarde bestaat uit twee cijfers.

Productgericht

Sinds 2021 is er een vernieuwde versie van de NEN 3011 met de mogelijkheid om een specifieke route aan te duiden voor ‘personen met een mobiliteitsbeperking’.

Productgericht

Afstandstabellen zijn nodig om noodverlichting te projecteren. Met een voorbeeld leggen we je uit hoe je de afstandstabellen moet gebruiken.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales