Home Besparen

Besparen

Eind 2013 tekenden ruim veertig organisaties samen met de overheid het 'Energieakkoord voor duurzame groei'. Belangrijkste doelstelling: gezamenlijk afspraken maken - met een verplichtend karakter - over energiebesparing.

Vervangen van tl-armaturen verplicht

Het pakket energiebesparende maatregelen is nu uitgebreid en op de (feitelijk al lang bestaande) verplichting treedt het bevoegd gezag vanaf 1 juli 2019, gelijktijdig met een meldplicht voor het treffen van energiebesparende maatregelen, handhavend op. Eén van de beschreven, verplichte, maatregelen is het vervangen van tl-armaturen voor vluchtrouteaanduiding door nieuwe led-armaturen.

 

Overstappen naar led- armaturen loont

Het opgenomen vermogen van tl-lichtbronnen is veel groter dan alleen het wattage van de tl-buizen zelf en véél meer dan van een vergelijkbaar led-armatuur. Bij de meeste tl-armaturen lopen de kosten voor energieverbruik al snel op tot meer dan 25 euro per jaar. De energiekosten van een vergelijkbaar led-armatuur zijn minder dan 7 euro. Daar komt nog eens bij dat er in tl-armaturen NiCd-accu's zitten die duurder zijn, een kortere levensduur hebben en bovendien minder goed zijn voor het milieu dan de meeste accu's in led-armaturen.

Vervanging is dus op meerdere gebieden de moeite waard.
Bereken hier eenvoudig uw eigen besparing!

Algemeen

Oud tl-armatuur

Nieuw Famostar armatuurNetto investering
aanschaf en installatie nieuwe armaturen met aftrek van de uitgespaarde onderhoudskosten
Netto besparing ná 5 jaar
Besparing over 72 maanden, na aftrek van investeringskosten
Netto besparing ná 10 jaar
Besparing over 132 maanden, na aftrek van investeringskosten


Naar aanleiding van het invullen van deze besparingscalculator ziet u in één opslag hoeveel u bespaart indien u overstapt van TL naar led.

De bedragen laten de initiële totale investering zien incl. aanschaf en montage van een nieuw Famostar armatuur Go! Daarnaast geeft het een overzicht van de besparing na 5 jaar en 10 jaar. De afschrijving op de bestaande (tl-)armaturen is niet meegenomen, waardoor de besparing telkens groter is. Er kunnen verder geen rechten aan de inhoud van dit bericht worden ontleend.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 via 026 3 846 846.

Download het e-Book energietransitie

Wilt u meer informatie over de energietransitie en de maatregelen in het klimaatakkoord?

Direct aanvragen
1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.