Zone.College Doetinchem

Referentie Zone College Referentie Zone College

Duurzame noodverlichting bij het Zone.College in Doetinchem

Het Zone.College is een stichting met 9 scholen in het oosten van Nederland, met locaties in onder andere Zwolle, Enschede en Doetinchem. Deze scholen kenmerken zich door het groene, duurzame karakter. Als onderwijsorganisatie willen zij bijdragen aan een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. Ze bieden hun studenten en medewerkers een groene en uitdagende leeromgeving. Om in lijn te blijven met de duurzame ambities is er gekozen voor duurzame noodverlichting bij het Zone.College.

Nieuwbouw

In Doetinchem is een VMBO locatie vervangen voor nieuwbouw waarin in september 2020 de eerste lessen zijn gestart. Naast de school zijn er ook verschillende bijgebouwen gerealiseerd. Er is een dierenverblijf voor onder andere kippen en knaagdieren. Ook is het terrein voorzien van een gymzaal en een kas om groenten te kunnen verbouwen. De kapschuur zorgt voor voldoende opslagcapaciteit. In totaal heeft de school ruimte voor ongeveer 900 leerlingen.

logo Zone College

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Gezellenlaan 14
Postcode
7005 AZ
Plaats
Doetinchem

Slim gebouwd door BINX Smartility

‘We zijn eind 2018 als BINX Smartility gestart met de realisatie van de nieuwe VMBO locatie. Het was een nieuwbouwproject op de bestaande locatie van het oude gebouw. Deze is gefaseerd vervangen’, vertelt Stefan Berentsen, Engineer/ werkvoorbereider E-installaties bij BINX Smartility. ‘Het grootste kenmerk van dit project is de duurzaamheidseis.

BINX Smartility heeft met het Zone.College een energieprestatiecontract afgesproken voor een periode van 15 jaar. In dit contract is vastgelegd hoeveel energie het pand mag verbruiken, dat zijn nog eens meetbare doelstellingen!

BINX Smartility

Aan ons dus om slimme systemen, materialen en constructies te bedenken om de doelstellingen te kunnen halen. Hier ligt ook onze kracht omdat wij in onze bouwteams werken met vakmensen met verschillende achtergronden BINX Smartility is een integraal bouw- en installatiebedrijf. ‘Wij doen bijvoorbeeld zelf al het installatiewerk, zowel het werktuigbouwkundige als elektrotechnische. Dit zorgt voor een hoge mate van effectiviteit en stimuleert innovatie.

Uitgetekend in BIM 3D

Een leuk weetje van dit project is dat we de school eigenlijk 2 keer gebouwd hebben, 1 keer digitaal en 1 keer fysiek. Het hele project hebben we in BIM 3D uitgetekend, op deze manier hebben we tijd en fouten willen besparen in de realisatiefase’.

Duurzame noodverlichting bij het Zone.College

‘Op elk detail hebben we duurzame overwegingen gemaakt, niet alleen voor nu maar zeker ook voor de aankomende 15 jaar. Het gebouw heeft geen gasinstallatie en is voorzien van een duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem.

Ook aan de verlichting in het gebouw zijn scherpe eisen gesteld, de reguliere verlichting is voorzien van sensoren waardoor ze alleen aangaan wanneer het nodig is en de levensduur hiervan geanalyseerd wordt. Daarnaast blijven we onder de 5 watt per vierkante meter.

logo Zone College

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Gezellenlaan 14
Postcode
7005 AZ
Plaats
Doetinchem

Toegepaste producten

Duurzame noodverlichting bij het Zone.College in Doetinchem. Hier is gekozen voor CELO, Go! en Nightlife noodverlichting armaturen van Famostar.

Bekijk het eindresultaat

Het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen

Als je duurzaamheidsdoelstellingen wilt realiseren, moet je deze tot in de puntjes doorvoeren’, is Stefan van mening. ‘Zo hebben wij ook een bewuste keuze gemaakt voor de noodverlichting.

Wij hebben voor Famostar gekozen vanwege de 8 jaar accugarantie en omdat we door hun slimme oplossingen het noodverlichtingsplan konden inrichten met minder armaturen. Voor lange gangen hebben we bijvoorbeeld de CELO XL gebruikt en door het kunnen toepassen van de Go! met C lens hebben we verschillende vluchtwegverlichtingsarmaturen kunnen uitsparen.

Duurzame oplossingen tot in de puntjes

Famostar ontzorgt de opdrachtgever ook op het gebied van het onderhoud van het pand, daarom zijn wij blij met de 8 jaar garantie op de accu’s van alle armaturen, die hoeven dus minder vaak vervangen te worden dan wat gebruikelijk is in de markt.

Maar ook de kwaliteit van de armaturen speelt een belangrijke rol, Famostar geeft als enige leverancier in de markt 10 jaar garantie op het armatuur. Om het onderhoud efficiënt uit te kunnen voeren hebben wij alle armaturen genummerd, dit zijn van die handige tips waardoor we efficiënt kunnen werken. Door onze integrale aanpak is de realisatie van deze groene school soepel verlopen, daarnaast hebben ook onze leveranciers een belangrijke rol gespeeld door mee te denken in vernieuwende oplossingen.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.