Lorentz Lyceum

Referentie Lorentz Lyceum Referentie Lorentz Lyceum

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het is een prachtig gebouw geworden in de Arnhemse wijk Elderveld. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het nieuwe gebouw van het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar. Voor dit project hebben wij ook het projectieplan gemaakt.

logo Lorentz Lyceum

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Metamorfosenallee 100
Postcode
6843HX
Plaats
Arnhem

ATS en FlashAlert

Een goede vluchtwegaanduiding zorgt ervoor dat mensen de dichtstbijzijnde nooduitgang zo snel mogelijk kunnen vinden in geval van nood. De noodverlichting moet altijd betrouwbaar zijn en juist opvallen bij spanningsuitval. ‘Wij hebben hier verschillende handige functies voor ontwikkeld’ vertelt Roderik Verbeek, accountmanager bij Famostar. ‘Onze noodverlichting is bijvoorbeeld voorzien van ATS (Automatisch Test Systeem) en FlashAlert! De ATS- functie zorgt ervoor dat het armatuur zichzelf kan testen. Deze verschillende tests bestaan uit een functie- en een autonomie test. De FlashAlert!- functie zorgt ervoor dat een pictogram extra aandacht trekt, doordat deze oplicht in geval van nood en blijft knipperen.’

Betrouwbaarheid en installatiegemak

Er worden ook hoogteverschillen en obstakels op de vluchtroute aangeduid en de verlichting is van de allerhoogste kwaliteit. Voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum is gekozen voor de Go! inbouw en -opbouw vluchtrouteaanduiding en de Pro vluchtrouteaanduiding hangt onder andere in de gymzaal. Voor de vluchtrouteverlichting is er gekozen voor de CELO armaturen. Deze blinken allemaal uit in installatiegemak. Daarnaast zijn alle armaturen voorzien van energiezuinige led-verlichting, waardoor er geen strooilicht ontstaat zoals bij tl-verlichting. Omdat de vluchtroutes hierdoor specifiek kunnen worden uitgelicht, zijn er minder armaturen nodig.

Geïnstalleerd door Pola Installatietechniek

Voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum hebben we net als bij ieder ander project aan de hand van afstandstabellen bepaald waar de armaturen moesten komen. Het ging om drie etages en ongeveer honderd armaturen door het hele gebouw. Pola Installatietechniek heeft alle armaturen geïnstalleerd. Naast dat onze producten eenvoudig zijn om te installeren zijn ze ook makkelijk te onderhouden. Om nog efficiënter te kunnen werken, koos Pola Installatietechniek bij het Lorentz Lyceum voor combinatie-armaturen. Hierin wordt de vluchtrouteaanduiding gecombineerd met de vluchtwegverlichting, waardoor de installatie efficiënter wordt ingericht. Op het totaal pakket scheelt dit aanzienlijk in aanschaf, installatie en onderhoud. ‘Wij zijn erg trots op het eindresultaat’, eindigt Roderik zijn verhaal.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
logo Lorentz Lyceum

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Metamorfosenallee 100
Postcode
6843HX
Plaats
Arnhem

Toegepaste producten

Er hangt Famostar noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem. De noodverlichting in dit nieuwe schoolgebouw is voorzien van ATS en FlashAlert.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.