D-Sign vluchtrouteaanduiding bij Koninklijk Theater Carré

D-Sign vluchtrouteaanduiding bij Carré D-Sign vluchtrouteaanduiding met vluchtwegverlichting bij Carré

Primeur voor Koninklijk Theater Carré: het eerste gebouw in Nederland met D-Sign vluchtrouteaanduiding

Een primeur waar we trots op zijn: D-Sign vluchtrouteaanduiding bij Koninklijk Theater Carré. Bij het Koninklijk Theater Carré worden de hoogste eisen gesteld aan de functionaliteit en de uitstraling van alle faciliteiten, waaronder de noodverlichting. De oude TL- armaturen voor vluchtwegaanduiding hadden groen strooilicht en zorgden voor verblinding, als je op het podium staat. Om deze reden wilde Carré de Cinema armaturen van Famostar toepassen. Voor ons is dit een heel bijzonder project omdat Carré het eerste gebouw is in Nederland met ons nieuwe design noodverlichtingsarmatuur, de D-Sign. Samen met de installateur Hoeflake hebben wij hier een referentievideo mogen opnemen. Bekijk de video onderaan deze pagina.

Logo-koninklijk-theater-carré

Projectinformatie

Branche
Sport en recreatie
Type bedrijf
Theater
Adres
Amstel 115 - 125
Postcode
1018 EM
Plaats
Amsterdam

Onderscheidend ontwerp en geen strooilicht

Met de ontwikkeling van de D-Sign is met allerlei aspecten rekening gehouden. Een mooie, onderscheidende vormgeving, hoge mate van installatiegemak, duurzaamheid en speciaal voor locaties waar strooilicht als hinderlijk ervaren wordt is er een gedimde variant. In een theaterzaal, zowel in de zaal als op het podium is strooilicht vervelend, maar een oplossing hiervoor mag niet ten koste gaan van de veiligheid. De D-Sign Cinema Dim geeft geen strooilicht en het design past perfect bij de uitstraling van Carré.

Geïntegreerde vluchtwegverlichting

De vluchtwegaanduidingsarmaturen zijn voorzien van geïntegreerde vluchtwegverlichting zodat de nooduitgangen duidelijk zichtbaar zijn en veilig gebruikt kunnen worden. Joris Sleenhoff, bedrijfsleider bij Hoeflake Installatietechniek, legt in de video uit waarom er gekozen is voor de D-Sign armatuur van Famostar.

Minder onderhoud door lange levensduur van de accu

Bij Koninklijk Theater Carré is altijd wat te doen. Om voorstellingen zo min mogelijk te storen is het wenselijk dat er zo min mogelijk onderhoud hoeft plaats te vinden. Famostar biedt 8 jaar garantie op de accu’s, dat is dubbel zo lang als de standaard in de markt. Elk jaar wordt er natuurlijk wel een inspectieronde gedaan, maar het vervangen van de accu’s hoeft pas over 8 jaar te gebeuren.

Bekijk de video

Bij Carré op het podium staan geeft echt een wauw-gevoel. Het is zeker de moeite waard om de video even te bekijken. De video staat onderaan deze referentie.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Logo-koninklijk-theater-carré

Projectinformatie

Branche
Sport en recreatie
Type bedrijf
Theater
Adres
Amstel 115 - 125
Postcode
1018 EM
Plaats
Amsterdam

Toegepaste producten

Door het toepassen van de D-Sign vluchtrouteaanduidingarmaturen is er geen strooilicht meer tijdens voorstellingen bij Koninklijk Theater Carré.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.