De Kaap Hoogeveen

Referentie De Kaap Referentie De Kaap

Famostar noodverlichting in het grootste project van het Noorden

In Hoogeveen is in 2017 met project ‘De Kaap’ een woonzorgcomplex, twee koop/huur-complexen en een ondergrondse parkeergarage opgeleverd. Een van de bijzonderste kenmerken was, dat het project volledig in BIM werd gemoduleerd. Linde Kroon elektrotechniek B.V. installeerde de complexe elektrotechnische installatie, waaronder de noodverlichtingsarmaturen van Famostar.

De Kaap Hoogeveen

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex, parkeergarage

Volledig BIM gemoduleerd

Door alle partijen is in 3D samengewerkt bij het ontwerpen van de gebouwen in BIM, waarbij Trebbe Groep als aannemer de regie in de werkvoorbereiding had. Hierdoor werkt elk bedrijf met dezelfde informatie, wat er voor zorgt dat problemen eerder aan het licht komen. WVG Ontwikkeling was opdrachtgever en directievoerder van dit omvangrijke project en heeft in het voortraject extra geïnvesteerd om de betrokken adviseurs in BIM te laten werken. Dit met als doelstelling om in het ontwerptraject de problemen voor de uitvoering in beeld te krijgen, waardoor deze tijdig en nog relatief eenvoudig aan te passen zijn. Wilco de Lange, projectleider bij Linde Kroon, is enthousiast over BIM: “Omdat veel partijen waar wij mee samenwerken BIM gebruiken, werkt het voor ons perfect.”

Noodverlichting en BIM

De projectie met daarin alle noodverlichtingsarmaturen, is door Linde Kroon als basis gebruikt voor BIM. ‘‘Doordat Famostar van al haar producten REVIT-bestanden heeft, ging dit vrij eenvoudig’’, aldus Wilco de Lange. In dit artikel geven we u meer uitleg over REVIT.

Tegelijkertijd bracht het BIM-proces ook uitdagingen met zich mee. Wilco de Lange: ‘‘Het kan nog wel eens voorkomen dat in de praktijk dingen anders gaan dan als op de BIM-tekening staat aangegeven.’’. Bij woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis De Kaap (onderdeel van zorgcoöperatie NNCZ) was dit bijvoorbeeld een luchtkanaal. Deze is op een andere plek gemonteerd, waardoor te weinig ruimte was voor vluchtwegaanduiding S-Sense. Toen is ter plaatse besloten om deze armatuur te wisselen voor vluchtwegaanduiding Go! inbouw.

CELO, Go! en Pro toegepast als noodverlichting bij De Kaap Hoogeveen

In het woonzorgcomplex zijn de productfamilies CELO voor vluchtwegverlichting en Go! voor vluchtwegaanduiding toegepast. Beide productfamilies dragen bij aan een rustige omgeving door het strakke design en hun onopvallendheid. Daarnaast is het installatiegemak een groot voordeel. Wilco de Lange: “Onze monteurs zijn erg enthousiast over de snelheid waarmee CELO-armaturen te monteren zijn.”. In de parkeergarage is Pro vluchtwegaanduiding gebruikt. De slagvaste constructie van hoogwaardig kunststof en de speciale accu met een groot temperatuurbereik maken Pro uitermate geschikt voor parkeergarages.

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
De Kaap Hoogeveen

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex, parkeergarage

Toegepaste producten

Als noodverlichting bij De Kaap Hoogeveen is gekozen voor CELO, Go! en Pro noodverlichting armaturen van Famostar.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.