20 maart 2021

BIM: omarm het nieuwe werken

Deze werkmethodiek wordt meer en meer omarmd. Niet alleen door architecten en bouwbedrijven maar ook door gebouwbeheerders en facility managers. Het is zelfs mogelijk om het BIM model te koppelen aan het beheer- en onderhoudssysteem van een gebouw. Alle betrokken partijen bij de bouw, het beheer en het onderhoud van een gebouw kunnen dan samenwerken met hetzelfde systeem en gedurende de verschillende levensfases informatie toevoegen, opvragen of bewerken.

BIM: omarm het nieuwe werken
BIM samenwerken

BIM gaat om samenwerken

Gaan BIMMEN is eigenlijk niet langer een kwestie van óf maar van wanneer. Het is een methode welke straks de standaard zal zijn is. Ontwerpen in 3D wordt snel belangrijker en meer toegepast. Logisch, want het model geeft direct aan of er bijvoorbeeld wel voldoende ruimte boven de deur is of boven het plafond is om de noodverlichting te kunnen plaatsen. Fouten worden voorkomen en de technici in het veld komen niet meer voor verrassingen te staan. BIM gaat om samenwerken, met als doel het (bouw)proces te verbeteren, versnellen en faalkosten te reduceren.

Alle Famostar noodverlichting beschikbaar in BIM

Op MEPcontent zijn Famostar armaturen al enige tijd beschikbaar als BIM model. Sinds kort is onze nieuwe SmartScan lijn daar ook aan toegevoegd. Wil je onze armaturen gebruiken en toevoegen aan jouw BIM model? Kijk dan snel op MEPcontent.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Onze armaturen bekijken op MEPcontent

Bekijk hier al onze armaturen op MEPcontent.

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales