Wanneer wordt anti-paniekverlichting toegepast?

Het toepassen van anti-paniekverlichting zorgt ervoor dat mensen een plaats kunnen bereiken waar ze gebruik kunnen maken van de vluchtroute. Dit type noodverlichting heeft eigenlijk dezelfde functie als vluchtwegverlichting. De anti-paniekverlichting moet binnen 15 seconden aangaan als het normale licht uitvalt en minimaal een uur blijven branden. Anti-paniekverlichting hoeft dus niet continu te branden zoals bij de vluchtrouteaanduiding wel het geval is.

Toepassen anti-paniekverlichting

Anti-paniekverlichting moet aanwezig zijn in ruimtes waar zich groepen mensen kunnen bevinden, zoals in een vergaderruimte of kantine.

De NEN-EN 50172 zegt het volgende over over ruimtes waar antipaniekverlichting aanwezig moet zijn: “Ruimten of niet gedefinieerde vluchtroutes in hallen of gebouwdelen groter dan 60 m2, of kleinere ruimten wanneer daar een mogelijk gevaarlijke situatie kan ontstaan, zoals bij gebruik door grote groepen mensen.”

Voorkomen onveilige situaties

De belangrijkste functie van het toepassen van anti-paniekverlichting is dat een groep mensen op een veilig manier een ruimte kan verlaten in het geval dat de verlichting uitvalt. Een deur van een ruimte zoeken in het donker  in het geval van paniek kan zorgen voor onveilige situaties.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Bekijk al onze anti-paniekverlichting

Op zoek naar anti-paniekverlichting van de hoogste kwaliteit?

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Soorten noodverlichting

Een risicovolle werkplek moet blijken uit de RI&E en bestaan er in allerlei soorten en maten.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales