19 juni 2024

De volgende stap in slim onderhoud

Hoe zit het met onderhoud van noodverlichting en wat is de volgende stap in slim onderhoud?

Het onderhouden van noodverlichting

Onderhoud van noodverlichting is een proces dat degelijk ingevuld moet worden. Adequaat onderhoud wordt verplicht, en hoewel de invulling hiervan niet zwart op wit staat, wordt hier een jaarlijkse controle vaak aangehouden. Tegelijkertijd wil je als gebruiker dat de installatie altijd naar behoren werkt. Immers, veiligheid kunnen vluchten is het aller belangrijkste.

Slim onderhoud van noodverlichting

Door de jaren heen zijn er veel ontwikkelingen geweest in het onderhouden van noodverlichting. Zo bestaan er al een tijd armaturen met automatische test-functie en indicatie led’s. Een recentere ontwikkeling is het monitoren van noodverlichtingsarmaturen op afstand. Hierdoor hoeft de onderhoudende partij niet meer onnodig op locatie te komen voor onderhoudsbeurten.

SmartScan noodverlichting

Famostar gaat nog een stap verder met SmartScan noodverlichting. Noodverlichtings- en aanduidingsarmaturen voorzien van SmartScan zijn draadloos met elkaar in verbinding via een 868mHz mesh-netwerk. Via een gateway geven zij continu statusupdates, welke voor de gebruiker in te zien zijn in een handige online portal. Eventuele storingen worden direct gemeld bij de gekozen beheerder.

Optimaal onderhoud

Dit zorgt ervoor dat je eventuele defecten niet alleen zo snel mogelijk, maar ook zo doelgericht mogelijk aan kan pakken. Het systeem geeft aan welke armatuur een defect heeft en indien bekend ook wat dit defect is. Verder regelt dit systeem ook de autonomietesten en beschikt het over een logboekfunctie conform ISSO 79. Het onderhouden van een noodverlichtingsinstallatie wordt op deze manier zo optimaal mogelijk ingericht.

Maximale uptime

Door gebruik te maken van Famostar noodverlichting met SmartScan zorg je ervoor dat je noodverlichtingsinstallatie niet alleen optimaal werkt, je zorgt ook voor een maximale uptime en minimale downtime. Het borgen en aantonen van je onderhoud verloopt via de handige logboekfunctie. De kans dat de installatie niet werkt op het moment dat dit nodig is, wordt met dit innovatieve systeem zo klein mogelijk.

Slim onderhoud op afstand

Met dit systeem kun je het onderhouden van noodverlichting grotendeels op afstand doen. De monteur hoeft alleen te rijden als er een armatuur in storing staat. Slechts de jaarlijkse visuele inspectie dient nog op locatie uitgevoerd te worden, omdat er op afstand nooit ingezien kan worden of de armaturen nog zichtbaar en/of nog degelijk bevestigd zijn. Daarbij zorgen de uitgebreide garanties van Famostar armaturen ervoor dat je verzekerd bent van een betrouwbare oplossing voor de lange termijn.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Meer weten over het SmartScan-systeem?

Download de SmartScan whitepaper

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales