12 april 2021

Maatregelen voor noodverlichting in de Klimaatwet

Marc geeft antwoord op de veelgestelde vragen over noodverlichting en energiebesparing. Het is voor bedrijven sinds 1 juli 2019 verplicht om maatregelen te nemen voor energiebesparing. Deze verplichting is opgenomen in de Klimaatwet en geldt dus ook voor noodverlichting en vluchtrouteaanduiding. De tl-armaturen moeten vervangen worden voor de meer zuinige led-armaturen. Het vervangen van de tl- naar led-armaturen mag op ‘een natuurlijk moment’ plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij jaarlijks onderhoud of bij vervanging van de tl-buis.

Renovatieset

Voor een eenvoudige montage van de led-armaturen heeft Famostar de universele renovatieset ontwikkeld. Hiermee kan een tl-armatuur voordelig, snel en probleemloos worden vervangen door een led-armatuur. Met de renovatieset wordt in de bestaande opening van de plafondtegel een passende montageplaat geplaatst. Deze wordt voorzien van een afdekplaat waar tot slot de led-armatuur in of op gemonteerd wordt. Wil je meer weten over onze renovatieset? Hier vind je uitgebreide informatie.

Klimaatwet noodverlichting

Wil je meer weten over de energietransitie?

Download het e-Book Energietransitie in de praktijk.

Bekijk overige video’s

We hebben een eBook geschreven over de Klimaatwet en noodverlichting. Je kunt het hiernaast downloaden. Hier kunnen alle andere video’s waar Marc antwoord geeft op veelgestelde vragen over noodverlichting bekeken worden.

Benieuwd wanneer we weer een nieuwe video plaatsen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze LinkedIn– of Facebook-pagina.

Aflevering 6: Klimaatwet voor noodverlichting

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales