28 juli 2020

NIEUW: De universele renovatieset Blind

Duurzaamheid

In het Klimaatakkoord staat beschreven dat ‘armaturen voor vluchtwegaanduiding vervangen moeten worden door nieuwere armaturen met led’. Led-armaturen zijn beter voor het milieu dan tl-armaturen. Ze verbruiken minder energie en hebben een veel langere levensduur dan armaturen met een tl-lichtbron. Met vervanging van de tl-armaturen kan worden voldaan aan één van de besparingsverplichtingen vanuit het Klimaatakkoord. Daarnaast is op termijn ook een besparing in de energiekosten te zien. De armaturen verdienen zichzelf dus terug.

Universele renovatieset noodverlichting
Noodverlichting renovatieset

Universele renovatieset

Omdat led-armaturen vaak kleiner zijn dan de oude tl-armaturen blijft er een gat achter bij vervanging en nieuwe tegels zijn vaak niet meer beschikbaar. De universele renovatieset van Famostar is hiervoor een oplossing. Met de universele renovatieset kan een ingebouwd tl-armatuur snel, probleemloos en voordelig vervangen worden door een led-armatuur van Famostar. Na het verwijderen van de tl-armatuur wordt in de bestaande opening in de plafondtegel een montageplaat bevestigd, die de opening in de tegel netjes opvult. Hier wordt het led-armatuur in- of op gemonteerd.

Er zijn twee soorten ontworpen van de renovatieset: een voor de CELO of de Go! inbouw, met een diameter van 76 cm, en een voor het plafondopbouwmodel van de Go! met een diameter van 20 mm.

Nieuw in ons assortiment: de universele renovatieset Blind

Omdat nieuwe led-armaturen een betere lichtspreiding hebben, zijn er niet altijd evenveel nieuwe armaturen nodig als er oude tl-armaturen gebruikt werden. Het komt dus wel eens voor dat er een gat achterblijft op een plaats waar geen nieuw armatuur geplaatst hoeft te worden. Omdat er vaak geen plafondplaten meer zijn om dit op te vullen hebben we hier een oplossing voor bedacht: de universele renovatieset Blind. Dit is een dichte afdekplaat die precies past in het gat van het oude led-armatuur. Hiermee wordt het afgedicht en ziet het er weer netjes uit.

Universele renovatieset Blind

Download de folder over de universele renovatieset

Download hier de folder

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

Marc

Famostar on demand webinars

Bekijk nu onze on demand webinars met productmanager Marc en geef je kennis over noodverlichting een update.
RION certificering Famostar

Famostar RION gecertificeerd

Famostar is sinds de lancering van de RION erkenningsregeling in januari 2022 gecertificeerd voor deelgebied A.
Winnaars-Famostar-Fiets

Duurzaamheidsinitiatief

Op deze pagina lees je de duurzaamheidsverhalen van de winnaars van de Famostar fiets. Het zijn allemaal verschillende verhalen, laat je inspireren!

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales