29 februari 2024

Dim-armaturen

Wat zijn Dim-armaturen

Wat zijn dat eigenlijk, Dim-armaturen? In deze blog leggen wij dat uit! Noodverlichting is ontzettend belangrijk – al dan niet onmisbaar – tijdens het ontruimen van een gebouw in geval van spanningsuitval. Vaak staat men er niet bij stil hoe weinig natuurlijk licht er eigenlijk binnenvalt in bijvoorbeeld de gangen en diverse ruimtes op kantoor, op school of in een utiliteitsgebouw.

Geen hand voor ogen

In het geval van spanningsuitval valt vanzelfsprekend ook het licht weg. Plaatsen in het pand welke geen daglichtinval hebben, worden zo donker dat je geen hand voor ogen kan zien. Vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting van 1 lux op de vloer maakt hier een cruciaal verschil.

Noodver(p)lichting

Het is daarom enorm belangrijk dat de noodverlichtingsinstallatie kundig ontworpen en geïnstalleerd is en dat er adequaat onderhoud aan gepleegd wordt. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat je een veilige vluchtroute kan faciliteren voor de werknemers, bezoekers, gasten, studenten en ieder ander.

Alleen in geval van nood

Toch leert de ervaring dat noodverlichting vaak een doorn in het oog is. Vooral in verschillende informele omgevingen, zoals de horeca, een hotel, pauzeruimte of een theaterzaal, waar noodverlichting bij wet verplicht is, zorgen aanduidingsarmaturen vaak voor frustratie. Noodverlichting moet namelijk altijd branden.

De D-Sign Dim-armaturen

Famostar heeft speciaal voor deze toepassing de D-Sign Dim-armaturen reeks ontwikkeld. Een armatuur dat terug geregeld is naar een zeer lage lichtoutput. Conform alle wet- en regelgeving, maar zo onopvallend mogelijk. Ideaal dus voor in overwegend donkere omgevingen zoals een theater of restaurant.

Voortbouwen op de cinema-lijn

De Dim uitvoering van de D-Sign is een extra toevoeging op de cinema-uitvoering van deze armatuur. Cinema uitvoeringen zijn ontworpen om zo onopvallend mogelijk te zijn. De armaturen hebben een volledig zwarte behuizing. De GO! en CELO armaturen zijn ook uitvoerbaar als Cinema armatuur. De Dim functie is alleen beschikbaar op de D-Sign.

Nu al meer weten over het SmartScan-systeem?

Download de SmartScan whitepaper

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.
Afvalstromen Famostar

Afvalstromen binnen Famostar

Afgelopen jaar hebben we stappen genomen om de afvalstromen binnen Famostar te verduurzamen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales