Waterschap Brabantse Delta

referentie Waterschap Brabantse Delta referentie Waterschap Brabantse Delta

Noodverlichting bij Waterschap Brabantse Delta: verder kijken dan de wetgeving

Een rioolgemaal, voor u misschien een niet alledaagse werkplek, maar voor werknemers van Waterschap Brabantse Delta is dit de normaalste zaak van de wereld. Om de veiligheid te blijven waarborgen is onlangs in de bovenbouw en de kelders van 23 rioolgemalen de noodverlichting vervangen.

logo Waterschap Brabantse Delta

Projectinformatie

Branche
Overheid
Type bedrijf
Waterschap
Adres
Bouvignelaan 5
Postcode
4836 AA
Plaats
Breda

Projectie volgens NEN-EN-1838

Eén document waarin alle veiligheidseisen van Waterschap Brabantse Delta stonden, inclusief de eisen aan de installatie. Dat is wat Van de Kar Elektrotechniek in handen kreeg. Het project is namelijk conform UAV-GC gegaan (meer informatie over UAV-GC zie uavgc2005.nl). Om vervolgens een duidelijke projectie volgens NEN-EN-1838 te realiseren is er samen met een vertegenwoordiger van Famostar een bezoek gebracht aan de rioolgemalen. De noodverlichting bij Waterschap Brabantse Delta vroeg om een eigen aanpak.

Veilige noodverlichting bij Waterschap Brabantse Delta

De bovenbouw, de ruimte waar de besturingspanelen zich bevinden, vroeg om een armatuur met een grote lichtsterkte. Zodoende zijn Pro en Pro Plus toegepast. “Door de grote hoeveelheid licht die Pro en Pro Plus uitstraalde was soms zelf 1 armatuur al voldoende, uiteindelijk heeft dit flink in de kosten gescheeld”, aldus Jurgen Tax, werkvoorbereider bij Van de Kar Elektrotechniek.

Nóg veiliger dan de wet voorschrijft

Waterschap Brabantse Delta keek zelfs verder dan de wetgeving (NEN-EN-1838) en wilde de veiligheid van zijn werkomgeving ook bij de uitgang kunnen garanderen. Zo is er boven alle toegangsdeuren vluchtweg- en beveiligingsverlichting Nightlife geïnstalleerd. De duisternis bij de toegangsdeuren wordt nu door Nightlife ontnomen. Struikelingen over een trapje of putdeksel zullen hierdoor tot een minimum worden gebracht. Tevens kan Nightlife als beveiligingsverlichting worden ingezet, waardoor Waterschap Brabantse Delta dus twee vliegen in één klap slaat.

Makkelijker onderhouden

Naast veiligheid was gemak ook een van de speerpunten binnen dit project. Daarom is in elk gerenoveerd rioolgemaal ervoor gekozen om dezelfde armaturen van Famostar te plaatsen, wat het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt volgens Jurgen Tax. “Eerst hingen er van allerlei merken door elkaar, waardoor onderhoud lastiger was. Je had dan niet altijd het juiste onderdeel bij. Nu wij dezelfde armaturen hebben gebruikt, wordt onderhoud ook een stuk gemakkelijker. Dit levert een voordeel op voor zowel ons als voor Waterschap Brabantse Delta”.

logo Waterschap Brabantse Delta

Projectinformatie

Branche
Overheid
Type bedrijf
Waterschap
Adres
Bouvignelaan 5
Postcode
4836 AA
Plaats
Breda

Toegepaste producten

Noodverlichting bij Waterschap Brabantse Delta: nog veiliger dan de wet voorschrijft.

Bekijk het eindresultaat

Veiligheid waarborgen

Gedurende het project heeft Van de Kar Elektrotechniek zichzelf tijdens iedere fase gecontroleerd aan de hand van het document met de veiligheidseisen. Uiteindelijk is zo een documenten map overhandigd aan Waterschap Brabantse Delta om aan te tonen dat aan alle veiligheidseisen is voldaan en de veiligheid dus gewaarborgd is.

Roderik Verbeek
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Roderik
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.