CELO wand als oplossing voor de hoge plafonds

Banner referentie the streetfood club CELO wand Streetfood club Breda

The Streetfood Club Breda: uitdagend project met een fantastisch eindresultaat

Wie een bezoek brengt aan The Streetfood Club in Breda, stapt binnen in een oogstrelende ambiance waar veel aandacht is besteed aan details en het neer zetten van een ontspannen sfeer. Je neemt plaats in een kleurrijk interieur vol planten en bezienswaardigheden, zoals een grote luchtballon die geplaatst is bij de bar op de eerste verdieping. Bij de Streetfood club kan je genieten van gerechten en drankjes uit alle windstreken van de wereld. Een locatie met de wauw-factor, dat blijkt ook uit het aantal bezoekers sinds de opening. De vorige bestemming van dit historische pand was een boekhandel en daarvoor een theater en nu dus helemaal omgebouwd tot een hippe horecagelegenheid. Design Electro Products BV (dEP) is een ontwerpbureau gespecialiseerd in verlichting, beeld, geluid en elektra. Ze houden zich al 35 jaar bezig met het creëren van sfeer in vooral horecagelegenheden en kantoren. Voor de Streetfood club hebben zij hun ervaring mogen in zetten voor het creëren van de juiste sfeer en uitstraling. De kracht van dEP is dat zij met 50 professionals zowel het ontwerp als de uitvoering kunnen doen. Voor de noodverlichting heeft dEP gekozen voor Famostar. Arno Butter was verantwoordelijk voor dit prachtige project en vertelt ons graag over het proces, de keuze voor Famostar en het eindresultaat.

Logo-Streetfood-club

Projectinformatie

Branche
Recreatie
Type bedrijf
Restaurant
Adres
Van Coothplein 17b
Postcode
4811 NC
Plaats
Breda

Een gebouw met uitdagingen

“Je kunt je voorstellen dat het creëren van het juiste geluid in een gebouw met zulke hoge plafonds een behoorlijke uitdaging is, begint Arno zijn verhaal. “Waar eerder de theaterzaal was, is nu een grote bar geplaatst met een DJ- booth. De muziek is een belangrijk onderdeel van het concept van de Streetfood club. Om de juiste sfeer te creëren zijn er aanpassingen gedaan aan de vloeren en het plafond. Deze zijn voorzien van speciaal materiaal wat zorgt voor een optimale akoestiek, maar dragen ook bij aan een hoogwaardig exterieur. Daarnaast moeten de trillingen die naar buiten gaan door de muziek tot een minimum worden beperkt, zodat de omgeving er geen last van heeft. Bij de aanleg van de bekabeling en montage van componenten dient hier rekening mee te worden gehouden om akoestische lekken te voorkomen. Het verlichtingsplan is door ons ontworpen en doorontwikkeld in samenwerking met de architect. Dit maakt het uitdagend om te zorgen voor de juiste sfeer, naast de lichtopbrengst op de juiste hotspots is de vormgeving van de lamp ook belangrijk. Wij beslissen hierin mee, het is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde voor de sfeer dat de verlichting goed dimt. Er zijn verschillende lampen die echte eyecatcher zijn in het interieur, zo zijn er een aantal grote kroonluchters hoog in de lucht geplaatst. We werken in grote lijnen een plan uit, wat we vaak zien is dat er gedurende het project toch andere keuzes worden gemaakt. Dan moet je flexibel kunnen meebewegen. Door onze jarenlange ervaring weten wij inmiddels welke keuzes we moeten maken voor het beste eindresultaat. Een project zoals deze past daarom ook heel goed bij ons”, zegt Arno trots.

CELO wand als oplossing voor de hoge plafonds

Het gebouw bracht wat uitdagingen mee op het gebied van het installeren van noodverlichting. De plafonds zijn heel hoog, waardoor het niet mogelijk was om noodverlichting te installeren. De verlichtingssterkte zou dan onvoldoende zijn en daarnaast is de vloer ook niet geschikt om een steiger op te plaatsen. Ook zijn sommige gedeeltes van het gebouw monumentaal en dan mag er niet zomaar in muren geboord worden. Er moest dus zorgvuldig gekeken worden naar passende oplossingen. De oplossing op sommige plekken werd gevonden in de CELO wand. “Om deze reden hebben wij voor Famostar gekozen. In onze zoektocht naar een passende oplossing, was Famostar de enige met een vluchtwegverlichtingsarmatuur die gemonteerd kan worden aan de wand met deze eigenschappen”, legt Arno uit. De eigenaar van het restaurant vond het wel belangrijk dat de oplossing niet te storend was in het beeld. Vandaar ze de armaturen hebben mee geschilderd. Een prima oplossing! Voor de vluchtrouteaanduiding is er gekozen voor de Go! Zowel in wit als in zwart. Een voordeel van de noodverlichtingsarmaturen van Famostar vinden wij ook de 8 jaar accugarantie. Vooral op een locatie zoals deze wil je eigenlijk dat er zo min mogelijk onderhoud nodig is. Om te controleren of de installatie voldoet aan de wettelijk eisen, hebben we de installatie getest. Deze test hebben we afgelopen zomer laat in de avond gedaan. Dit was trouwens ook een eis vanuit de gemeente. Het is ook goed om te doen, want soms kom je erachter dat het toch beter is om nog ergens een armatuur te plaatsen.”

Goede service

“Voor het maken van het noodverlichtingsplan hebben wij de hulp van Famostar ingeschakeld. De bereikbaarheid is goed en we werden snel geholpen. Naast de specifieke CELO wand oplossing vinden we het fijn als we met onze leveranciers op deze manier kunnen samenwerken en zo van elkaars expertise gebruik te maken”, zegt Arno tevreden.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Logo-Streetfood-club

Projectinformatie

Branche
Recreatie
Type bedrijf
Restaurant
Adres
Van Coothplein 17b
Postcode
4811 NC
Plaats
Breda

Toegepaste producten

De realisatie van de Streetfood club in Breda had verschillende uitdagingen op het gebied van noodverlichting. De CELO wand is gekozen als oplossing voor de hoge plafonds. Verder bestaat de noodverlichtingsinstallatie uit de GO! opbouw en inbouw in zwart en wit. Ook de CELO opbouw in zwart en wit is terug te vinden in het restaurant.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.