SvOP Deventer

referentie Deventer verlichting referentie SvOP Deventer

Noodverlichting in een kerk

Een kerk ombouwen tot school, hoe doe je dat? Met dit vraagstuk is installateur DonkerVeenstra uit Drachten aan de slag gegaan in opdracht van de Stichting School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO). Voor deze stichting heeft DonkerVeenstra al meer oude gebouwen gerenoveerd en omgebouwd tot school in onder andere Amsterdam en Hoorn. In dit geval is de Heilig Hartkerk in Deventer omgebouwd tot school.

Kerk in Deventer gerenoveerd en omgebouwd tot school

De kerk in Deventer is na langdurige leegstand aangekocht door de stichting. Deze scholengemeenschap kenmerk zicht specifiek door kleinschalig onderwijs. Ze hebben de afgelopen jaren tal van nieuwe locaties door heel Nederland geopend. Niet alleen scholen in oude gerenoveerde panden, ook hele nieuwe schoolgebouwen zijn er gerealiseerd. Ook voor dit project heeft DonkerVeenstra al het installatiewerk gedaan, van riolering tot ventilatie. Voor de noodverlichting hebben zij gekozen voor Famostar.

logo SvPO Deventer

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex
Plaats
Eindhoven

Bouwkundige uitdagingen

Het is een heel bijzonder project omdat er veel bouwkundige uitdagingen waren. Er zijn heel veel richtlijnen waaraan de installateur zich moet houden. Belangrijk was dat dat de aanpassingen die gemaakt werden, ook weer volledig ongedaan konden worden gemaakt. Daarnaast was een uitdaging om het karakter van de kerk zoveel mogelijk intact te laten. De moeilijkheid was om de installaties zoveel mogelijk uit het zicht te laten.

Een andere uitdaging was het zorgen voor de juiste luchtkwaliteit. Er mocht namelijk geen luchtbehandelingskast op het dak geplaatst worden. Hiervoor is een bewonderingswaardige constructie bedacht in de kelder van de kerk.

Creatieve noodverlichtingsoplossingen

Voor de noodverlichting zijn ook creatieve oplossingen bedacht, deze zijn terug te vinden in het hele gebouw. Een paar mooie voorbeelden zijn de CELO wand die gekozen is voor de vluchtrouteverlichting en de Pro die aan het hoge plafond is gemonteerd in de kantine. De vormgeving van het gebouw zorgt voor uitdagingen om een noodverlichtingsplan te maken die voldoet aan de wettelijke eisen en zorgt voor de veiligheid van de bezoekers.

Positieve controles

De brandweer heeft de noodverlichting gecontroleerd, zonder opmerkingen en dat komt niet vaak voor. Voor de publieke ruimtes is er gekozen voor een design armatuur, de S-Sense, zodat het geen afbreuk doet aan de ruimtes. “Projecten als dit zijn de kers op de taart. Dat je creatief moet zijn in het bedenken van oplossingen, het leveren van echt maatwerk passend voor deze situatie”, vertelt John Lammerts de accountmanager van Famostar die het plan gemaakt heeft.

Benieuwd naar het eindresultaat van dit bijzondere project? Bekijk dan de video hieronder.

logo SvPO Deventer

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex
Plaats
Eindhoven

Toegepaste producten

SvPO in Deventer heeft samen met installateur DonderVeenstra deze bijzondere school gerealiseerd waarbij noodverlichting van Famostar is gekozen voor de creatieve oplossingen waarbij noodverlichting in een kerk opgehangen is.

Bekijk het eindresultaat

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.