Sporthal DHG

Referentie Sporthal DHG Noodverlichting Referentie Sporthal DHG Noodverlichting

Maatwerk noodverlichting bij sporthal DHG

Aan de rand van de prachtige bossen van Hoenderloo is een nieuwe sporthal gebouwd. De sporthal moest één worden met haar omgeving. Daarom is gekozen voor Maatwerk noodverlichting bij sporthal DHG. De Nightlife, de (vluchtweg)verlichting voor buiten, in een bijpassende kleur. Ook moesten de armaturen die binnen gebruikt werden tegen een stootje kunnen.

logo DHG

Projectinformatie

Branche
Recreatie
Type bedrijf
Sporthal
Adres
Kampheuvellaan 60
Postcode
7351 DA
Plaats
Hoenderloo

Nightlife in een bijzondere kleur

Het uiterlijk van de sporthal kenmerkt zich door uitgesproken kleuren die een afgeleide vormen van het omliggende bos. Om deze reden mocht de noodverlichting niet te veel aandacht vragen. We hebben maatwerk noodverlichting bij sporthal DHG toegepast. De Nightlife in een roodbruine kleur was de perfecte oplossing. Zo werd ook de noodverlichting één met het bos. ‘’De (vluchtweg)verlichting buiten gaat zo mooi op in de kleurstelling van het gebouw en haar omgeving’’ aldus Sander Ter Harmsel, projectarchitect bij LKSVDD.

Functies van de Nightlife

‘’Maar ook de functies van Nightlife speelden een rol bij het kiezen van dit armatuur’’ geeft Sander Ter Harmsel aan. Deze productfamilie heeft namelijk een geïntegreerde sensor die merkt wanneer het donker wordt. Daarnaast is het mogelijk om de armatuur op een schakeldraad aan te sluiten. De schakeldraad zorgt ervoor dat alle armaturen tegelijkertijd oplichten wanneer de schemer inzet.

Tegen een stootje

De sporthal is in opdracht van De Hoenderloo Groep (DHG) gebouwd. DHG is er voor jongeren met complexe (gedrags)problemen. Hierdoor was het extra belangrijk dat de armaturen tegen een stootje kunnen. In de sportzaal is er daarom voor vluchtwegaanduiding Go! gekozen in combinatie met een beschermkorf. De armatuur is zo beschermd tegen bijvoorbeeld ballen in de sportzaal. Ook vluchtwegverlichting Pro is in de sportzaal geïnstalleerd. Door het hoogwaardige materiaalgebruik en de constructie is Pro slagvast (IK10) en kan dus tegen een stootje.

Project compleet

Naast Nightlife, Go! en Pro zijn ook nog andere armaturen toegepast in het project. ‘’Bij de entree is de vluchtwegaanduiding van de Go!-serie met ingebouwde  vluchtwegverlichting toegepast’’ geeft Ivo Beumers, werkvoorbereider bij Van Dijkink Elektra BV, aan. ‘’Ook de vluchtwegverlichting van de CELO-serie is op meerdere plekken terug te vinden, onder andere in de verschillende gangen die naar de kleedruimtes leiden en in de EHBO-ruimte.’’ Het project is zo succesvol afgerond, waardoor Hoenderloo er een bijzondere sporthal bij heeft.

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
logo DHG

Projectinformatie

Branche
Recreatie
Type bedrijf
Sporthal
Adres
Kampheuvellaan 60
Postcode
7351 DA
Plaats
Hoenderloo

Toegepaste producten

Maatwerk noodverlichting bij sporthal DHG. De Nightlife is speciaal afgestemd aan de eisen van het gebouw.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.