Robbers en van den Hoogen

Referentie Robbers en van den Hoogen Referentie Robbers en van den Hoogen

Vier generaties Famostar noodverlichting bij Robbers en van den Hoogen

Noodverlichting op een hele bijzondere locatie, het Wijnhuis van Robbers & van den Hoogen aan de Velperweg in Arnhem. Bij Robbers & van den Hoogen houden ze zich al 175 jaar met hart en ziel bezig met de allerlekkerste wijnen. Je stapt een nieuwe wereld binnen als je een bezoek brengt aan dit bijzondere bedrijf. Een sfeervolle locatie die geschikt is voor het optimaal genieten van goede wijnen met vrienden of familie of juist met collega’s of zakenrelaties. Wil je graag meer weten over de geschiedenis en de toekomst van wijn? In het pand zit ook het Nederlands Wijnmuseum gevestigd. Een rondleiding door het museum kun je ook combineren met een proeverij. Er zijn verschillende arrangementen te reserveren.

Logo Robbers en van den Hoogen

Projectinformatie

Branche
Horeca
Type bedrijf
Wijnhuis
Adres
Velperweg 23
Postcode
6824 BC
Plaats
Arnhem

Een rondleiding door de verschillende ruimtes

Wij brengen een bezoek aan Marcel Donders, directeur van Robbers & van den Hoogen, om een op maat gemaakt armatuur langs te brengen. Een mooie gelegenheid om Marcel wat vragen te stellen over zijn bedrijf en de keuze voor Famostar Noodverlichting. Marcel biedt ons een rondleiding door het bedrijf aan, zodat wij ons een goed beeld kunnen vormen van zijn organisatie. Het hele bedrijf is ingericht op beleving, in elke ruimte ervaar je een stukje geschiedenis of juist een stukje toekomst.

De rondleiding brengt ons door verschillende ruimtes langs lange rijen houten fusten en rekken vol oude wijnen. Marcel is de vierde generatie aan het roer van dit unieke Wijnhuis, dat zich met trots “Hofleverancier” mag noemen.

Toekomstbestendig

In het pand is de geschiedenis van elke generatie duidelijk te herkennen. “Elke generatie is bezig geweest om het bedrijf toekomstbestendig te maken voor de volgende generatie”, vertelt Marcel. Ook hij is daar nu mee bezig. Er is zojuist een wijnbar aan het concept toegevoegd en de winkel is vernieuwd. Ook kunnen klanten online hun bestelling plaatsen. “Het is belangrijk om altijd bezig te zijn met het ontwikkelen en vernieuwen van je organisatie.”

Wij vinden het prachtig dat we verschillende generaties bij elkaar brengen. Onze assortimentsproeverij wordt namelijk ook erg goed bezocht door jonge mensen, zij hechten ook steeds meer waarde aan het drinken van smaakvolle wijnen”.

Aan de achterzijde van het pand is een noodtrappenhuis tegen het pand geplaatst. Op elke verdieping is er een nooduitgang dit trappenhuis in. Boven elke deur hangt een zilvergrijze Nightlife om het trappenhuis goed te verlichten.

Lokaal karakter

Ondanks dat de wijnen in heel Nederland verkocht worden heeft Robbers & van den Hoogen een lokaal karakter. Ze werken bij voorkeur samen met lokale leveranciers, voor o.a. de koffie, vlees- en kaasproducten. Ook werken ze al jaren samen met dezelfde installateur, Rijkaart uit Arnhem, en dus ook hetzelfde merk noodverlichting.

Noodverlichting bij Robbers en van den Hoogen

Zo heeft het bedrijf dus tientallen jaren geleden gekozen voor Famostar en omdat ze erg tevreden zijn over de kwaliteit van de producten is er geen enkele reden om voor een ander merk te kiezen. “Daarbij heeft Roderik Verbeek mij ook uitstekend geadviseerd. Om eerlijk te zijn weet ik dat noodverlichting verplicht is, maar hoe de regels precies in elkaar steken dat weet ik niet. Ik heb contact gezocht met Famostar of ze mij konden helpen met de noodverlichting voor de nieuwe ruimtes en Roderik heeft uitgebreid de tijd genomen om alles uit te leggen”.

Logo Robbers en van den Hoogen

Projectinformatie

Branche
Horeca
Type bedrijf
Wijnhuis
Adres
Velperweg 23
Postcode
6824 BC
Plaats
Arnhem

Toegepaste producten

Vanwege de moderne stijl in het Wijnhuis passen de cinema armaturen helemaal bij de inrichting.

Bekijk het eindresultaat

Vier generaties

Wat het Wijnhuis ook bijzonder maakt is dat hier door het hele pand vier generaties Famostar noodverlichting hangt. We komen nog verscheidene TL armaturen tegen, waaronder een PAN-1 U. Ook zien we de Build-in FAN-1 vluchtwegverlichting voorbij komen, geflankeerd door S-Sense ESI, destijds de eerste led noodverlichting in Nederland. Hierdoor is ook goed zichtbaar wanneer welke verbouwingen zijn gerealiseerd, want in de nieuwe uitbreiding werd steeds uitgerust met de nieuwere generatie Famostar armaturen.

Zwarte cinema armaturen

Marcel is heel enthousiast dat ook Famostar een bedrijf is wat steeds doorontwikkeld en meegaat met de tijd. De strakke armaturen passen helemaal bij de moderne stijl van de nieuwe wijnbar en winkel. Dat de armaturen ook leverbaar zijn in zwart (cinema) is een enorm pluspunt. De nieuwe wijnbar en winkel hebben een moderne, industriële uitstraling met een zwart plafond; het zwarte CELO armatuur past hier perfect bij. De armaturen van nu zijn een stuk compacter dan van drie generaties geleden. Ze trekken veel minder de aandacht, doordat ze steeds meer opgaan in de ruimte.

8 jaar accugarantie

Dat de nieuwste generatie armaturen een accu hebben die gegarandeerd 8 jaar meegaat vindt Marcel een groot voordeel, helemaal met het oog op duurzaamheid. “Duurzaam ondernemen kan alleen samen met je partners en leveranciers”, is Marcel van mening.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.