Koning Willem 1 College

Referentie Koning Willem 1 College Referentie Koning Willem 1 College

Vernieuwde noodverlichting bij het Koning Willem 1 College

Duizenden studenten en docenten lopen dagelijks rond in het MBO-onderwijsgebouw van het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Bij een ontruiming kan daardoor gemakkelijk paniek ontstaan. Een duidelijke noodverlichtingsinstallatie welke de aandacht trekt en iedereen naar buiten leidt helpt hierbij. In 2015 heeft er daarom een renovatie plaatsgevonden van de hele noodverlichtingsinstallatie.

logo koning willem 1 college

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School

700 armaturen

De noodverlichtingsinstallatie bestond uit maar liefst 700 armaturen. Al deze armaturen zijn aangepast naar de huidige wet- en regelgeving. Ook de pictogrammen zijn conform de nieuwe norm NEN-EN-ISO 7010. “Verduurzaming door middel van led was hierbij belangrijk voor het KW1C.” aldus Lucien Daas, adviseur bij Installatie Adviesbureau Klictet. Daarnaast was van belang dat de werkzaamheden gedaan werden tijdens alle lessen door. Gelukkig was dit allemaal geen probleem.

Veiligheid voor alle studenten en docenten

Bij de campus Onderwijsboulevard van het KW1C zijn de productfamilies Go! voor vluchtwegaanduiding en CELO voor vluchtwegverlichting toegepast. Dit zijn dezelfde armaturen als bij de campus Vlijmenseweg, waar boven de uitgangen ook (vluchtweg)verlichting Nightlife is geïnstalleerd. Het KW1C wilde graag één gelijk systeem. Veiligheid voor alle studenten en docenten stond daarbij voorop. Om deze reden is de keuze gemaakt voor armaturen met het testsyteem DALI.

Het DALI-systeem

Door deze communicatiemodule van Helvar is het mogelijk om de noodverlichtingsinstallatie centraal te beheren en bewaken vanaf één werkplek. Lucien: “Het KW1C hoeft met DALI niet te wachten tot de jaarlijkse inspectie voordat er een afwijking geconstateerd wordt. Maandelijks wordt er een logboek bijgehouden en komt er direct een melding als een armatuur defect is. Wanneer er een ontruiming plaatsvindt heeft het KW1C zo de zekerheid dat alle armaturen goed werken, waardoor een ontruiming veilig en zonder paniek verloopt. We zijn erg tevreden met de vernieuwde noodverlichting bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch.”

logo koning willem 1 college

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School

Toegepaste producten

Vernieuwde noodverlichting bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch: met veiligheid voorop gekozen voor noodverlichting van Famostar.

Bekijk het eindresultaat

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.