Famostar noodverlichting in het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel

GO! inbouw vluchtrouteaanduiding van Famostar GO! vluchtrouteaanduiding in het zwart

Famostar noodverlichting in het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel

Samen met Equans hebben wij een videoreferentie opgenomen bij het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel. Thijs Langelo is projectcoördinator geweest van dit mooie project en geeft in de video uitleg over de werkzaamheden die Equans heeft uitgevoerd. John Lammers, accountmanager bij Famostar, geeft uitleg over de gekozen noodverlichtingsoplossing. Het eindresultaat van de video is onderaan deze pagina te zien.

Isala-ziekenhuis-logo

Projectinformatie

Branche
Zorg
Type bedrijf
Ziekenhuis
Adres
Reggersweg 2
Postcode
7943 KC
Plaats
Meppel

Over het project

Isala is een ziekenhuis groep bestaande uit twee ziekenhuizen, de grootste staat in Zwolle. In Meppel staat een kleiner streekziekenhuis. Dit ziekenhuis is vernieuwd en vanaf 21 maart 2022 is het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel in gebruik genomen. Dit ziekenhuis is het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland. De energie wordt opgewekt door ruim vierhonderd zonnepanelen en opgeslagen door middel van Warmte Koude Opslag (WKO). In een Warmte Koude Opslag-installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Equans heeft het installatiewerk verzorgd voor het nieuwe ziekenhuis. Een project waar alle bouwende partijen enorm trots op zijn. De bouw is voorspoedig verlopen en er is een omgeving gecreëerd die zoveel mogelijk de stress reduceert en voorkomt die mensen voelen als zij het ziekenhuis bezoeken. Je weg naar het ziekenhuis goed kunnen vinden, een verwelkomende entree en handige zitbanken voor de rustmomenten omdat je slecht ter been bent zijn hiervan een voorbeeld.

Noodverlichtingsplan

Op verzoek van Equans heeft Famostar een noodverlichtingsplan gemaakt voor vluchtwegaanduidingsarmaturen, de bekende groene bordjes. De invulling van de vluchtwegverlichting is gedaan door gebruik te maken van een noodstroomaggregaat in combinatie met armaturen die voor de algemene verlichting zorgen. Bij het ontwerp is er rekening gehouden met de uitstraling van de inrichting en de materialen die er toegepast zijn, dat is ook de reden dat er hier gekozen is voor het Go! inbouwarmaturen in de kleuren zwart en wit. Deze armaturen passen mooi in het geheel.

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit mooie project? Bekijk dan de video, deze staat onderaan deze referentie.

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
Isala-ziekenhuis-logo

Projectinformatie

Branche
Zorg
Type bedrijf
Ziekenhuis
Adres
Reggersweg 2
Postcode
7943 KC
Plaats
Meppel

Toegepaste producten

In het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel is gekozen voor de GO! vluchtrouteaanduiding in de kleur wit en zwart (cinema).  Voor de vluchtwegverlichting is de CELO inbouw en opbouw geïnstalleerd, zowel in het wit als in het zwart.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.