19 augustus 2021

Zijn er regels verbonden aan de kijkafstand van noodverlichting?

Door het bekijken van de video’s met Marc weet je wat de verschillende soorten noodverlichting zijn. Maar hoe wordt er bepaald waar deze noodverlichting komt te hangen? Voor de vluchtwegaanduiding wordt onder andere gekeken naar de kijkafstand. In deze video legt productmanager, Marc Ettema uit wat deze kijkafstand precies inhoudt en welke regels daaraan zijn verbonden.

In de video leer je hoe de kijkafstand wordt bepaald per pictogram en welke berekening hiervoor gebruikt wordt. Daarnaast leer je wat het verschil is tussen intern- en extern verlichte pictogrammen en in welke NEN-norm dit beschreven staat.

kijkafstand van noodverlichting

Wil je alle kennisvideo’s bekijken?

We hebben ze verzameld op één pagina.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe video’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn of Facebook.

Deze video is onderdeel van een reeks kennisvideo’s. Alle andere video’s die we tot nu gemaakt hebben staan op één pagina.

Aflevering 9: Zijn er regels verbonden aan de kijkafstand van noodverlichting?

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

PLF77630-A4_2

2022 Wrapped

Het einde van het jaar nadert en dat is vaak een tijd van reflectie. Op televisie en online word je overspoeld met lijstjes en overzichten.
DSC00215

Jan Maalderink aan het woord

Projectleider Jan Maalderink vertelt over het nieuwbouwproject en wat hierbij komt kijken.
Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Binnen Famostar hebben we gekeken hoe we onze verpakkingen duurzamer kunnen maken. Bekijk hier hoe we dat aangepast hebben.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales