21 januari 2018

Famostar sluit zich aan bij F W Thorpe Plc

Famostar emergency lighting BV (Famostar), specialist in noodverlichting en gevestigd in Velp (Gld.), is overgenomen door F W Thorpe Plc (Thorpe), producent van verlichting voor de professionele markt. Thorpe is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange.

Een uitstekende match

Famostar is al sinds 1956 een begrip in Nederland op het gebied van noodverlichting. Het bedrijf heeft diverse innovaties op haar naam staan en zoekt aansluiting bij Thorpe om te kunnen profiteren van de sterke reputatie van Thorpe op het gebied van productontwikkeling. Het is belangrijk voor het management van het familiebedrijf Famostar dat zij onder de vleugels van Thorpe haar eigen identiteit blijft behouden. Cultureel is er volgens de directie van Famostar een uitstekende match.

Famostar valt vanaf april 2018 onder Thorpe
Famostar sluit zich aan bij F W Thorpe

Noodverlichtingspecialist Famostar zet in op de toekomst

Verkopend directeur-eigenaar Herold Boertjens: “Famostar is een gezond en innovatief bedrijf met veel potentieel en ambitie. Om de groei van de onderneming een extra impuls te geven zijn we op zoek gegaan naar een sterke partner en die hebben we gevonden in Thorpe.” CEO van Thorpe, Mike Allcock: “Al onze groepsbedrijven zijn sterke, zelfstandige bedrijven met een eigen onderscheidende marktpropositie, de synergie is gebaseerd op het delen van het sterke technologische platform van de groep. Famostar sluit hier perfect bij aan.”

Nieuwe directie

Vanaf 1 april 2018 wordt Famostar geleid door een nieuw directieteam bestaande uit:
• Frans Haafkens – Algemeen Directeur
• Richard Stroo – Commercieel Directeur
• Frank Risseeuw – Directeur Productontwikkeling en –management
Boertjens: “Dit team combineert 25 jaar Famostar-ervaring met een frisse blik en een gezonde dosis ambitie. Ik ben er van overtuigd dat zij, samen met de rest van de organisatie, het succes kunnen voortzetten en verder kunnen uitbouwen.”

Over F W Thorpe Plc

Thorpe is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van professionele verlichting. Het bedrijf is in 1936 opgericht door de familie Thorpe, die nog steeds actief deel uitmaakt van de onderneming en tevens een belangrijke aandeelhouder is. Thorpe heeft een omzet van € 120 miljoen en ruim 700 medewerkers en bestaat uit acht zelfstandige bedrijven, waaronder het Nederlandse Lightronics uit Waalwijk, die zich ieder richten op specifieke marktsegmenten. Thorpe richt zich op lange termijn groei en stabiliteit, met innovatieve en onderscheidende producten ondersteund door ervaren customer service. www.fwthorpe.co.uk

Famostar Thorpe

Wil je meer weten over F W Thorpe?

Bekijk de website van Thorpe.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales