24 augustus 2018

Noodverlichting op spanningsrails

Installateurs sluiten noodverlichting steeds vaker aan op spanningsrails. Dit vanwege het hoge installatiegemak. Ook onze armaturen zijn voor spanningsrails te leveren.

Spanningsrail

Spanningsrails zijn een oplossing wanneer er geen mogelijkheid is om noodverlichting aan het plafond te monteren. Ze worden vooral in restaurants en winkels toegepast, maar ook steeds vaker in kantoorpanden. De meest gebruikte adapter is de GA69. Deze wordt aan een 3-fase spanningsrail bevestigd, waar ook de lichtlijnen mee gecombineerd worden. Zo is de totale verlichtingsinstallatie makkelijk op te hangen.

Noodverlichting op spanningsrails
Spanningsrails met noodverlichting

Noodverlichting op spanningsrails biedt veel voordelen

  • Het gebruik van de adapter zorgt ervoor dat het installatiegemak hoog is. De armatuur is eenvoudig aan de spanningsrails te klikken.
  • Er hoeft geen stroomdraad getrokken te worden, aangezien de spanning door de rails heen loopt.
  • De faalkans is lager door het lage aantal handelingen.
  • Als de indeling van een ruimte verandert, kan de (nood)verlichtingsinstallatie in één keer meebewegen. Na een verbouwing zijn de armaturen dus eenvoudig opnieuw te gebruiken.
  • Er kan flexibel worden omgesprongen met (wijzigende) wet- en regelgeving. Als bijvoorbeeld de gebruiksfunctie verandert, zijn er soms andere eisen aan de noodverlichting verbonden. Een aanpassing op of aan de spanningsrails is snel gedaan.
  • De ophangtechniek is duidelijk zichtbaar, wat vaak bij industriële gebouwen een wens is. Het is namelijk een trend om de techniek achter de noodverlichting te laten zien.

Wil je meer informatie over het gebruik van noodverlichting op spanningsrails? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klik om ons volledige assortiment te bekijken hieronder verder.

Zwarte noodverlichting op spanningsrails

Volledig assortiment bekijken.

Bekijk hier ons volledige assortiment noodverlichting.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

slim en efficiënt werken

Personeelstekort in de techniek: dat vraagt om slim en efficiënt werken

Famostar heeft op het gebied van noodverlichting een slimme oplossing voor het efficiënter maken van het onderhoud van noodverlichting.
Noodvelichting voor personen met een mobiliteitsbeperking

Noodverlichting voor personen met een mobiliteitsbeperking

Sinds 2021 staat in de NEN 3011 de mogelijkheid voor vluchtrouteaanduiding om een route aan te geven voor personen met een mobiliteitsbeperking.
Famostar duurzaamheid Daniel

Patat eten voor circulaire noodverlichting

Onze huidige duurzaamheidsuitdagingen, zoals het afvalvraagstuk en het grondstoffentekort, zijn ontstaan in onze lineaire economie benadering.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales