Thema Techniek
Kennisbank Techniek Testsystemen Moet ik de autonomietijd testen bij armaturen met een ATS-functie?

Moet ik de autonomietijd testen bij armaturen met een ATS-functie?


ATS betekent Automatisch Test Systeem. Dit wil dus zeggen dat de armatuur zichzelf kan testen. Automatisch testende armaturen hebben een interne klok die op vaste tijdstippen functie- of autonomietesten opstart. Tijdens een functietest verifieert de armatuur of de lichtbron in combinatie met de accu goed werkt. Tijdens een autonomietest verifieert de armatuur of de autonomietijd (minimaal 1 uur in Nederland) gehaald wordt.

De eerste automatische test

De eerste automatische test begint 35 uur nadat de netspanning voor de eerste keer op de armatuur is aangesloten. Sluit u de armatuur bijvoorbeeld aan om 15:00 uur dan zal de test beginnen om 2:00 uur. Elke volgende test zal op hetzelfde tijdstip van de dag plaats vinden als de eerste test. Wilt u de testtijd opnieuw instellen, maak dan de armatuur spanningsloos door het binnenwerk uit het plug-in systeem te nemen en ontkoppel de accu. Door de armatuur op het juiste tijdstip weer aan te sluiten, bepaalt u het nieuwe gewenste tijdstip van testen.

U hoeft armaturen met een ATS-functie dus niet zelf testen. Wel dient u bij uw inspectieronde goed de status van de armatuur te controleren.

A = autonomietest. Eerste test na 35 uur, daarna elke 26 weken. Duurt minimaal 1 uur.
F = functietest. Eerste test na 4 weken, daarna elke 4 weken. Duurt minimaal 1 minuut bij led-armaturen en 10 minuten bij TL-armaturen.

Was dit antwoord nuttig?
Dankjewel dat je hebt meegeholpen aan deze kennisbank!
Wij ontvangen graag een suggestie om dit antwoord te verbeteren.

Support

Heb je een vraag over dit onderwerp?

026 3 846 846
Stuur ons een mail

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.