Thema Techniek
Kennisbank Techniek Accu's Waarom zou ik originele accu's gebruiken?

Waarom zou ik originele accu's gebruiken?


Wij besteden zorg aan het selecteren van de juiste accu’s voor onze producten. De elektronica die er voor zorgt dat de accu wordt opgeladen en dat de werking van de accu’s periodiek wordt getest, wordt geoptimaliseerd voor die specifieke accu. Bij het selecteren van de juiste accu zijn eigenschappen zoals het temperatuurbereik, de capaciteit, de kwaliteit en de betrouwbaarheid belangrijk. Al deze factoren worden meegewogen.

Hoe kies je de juiste accu?

Wanneer accu’s aan vervanging toe zijn staat het onderhoudsbedrijf opnieuw voor een keuze. Diverse aanbieders bieden accu’s aan voor verschillende merken en typen noodverlichting. Hoe kies je de juiste accu? De meest zekere manier is om originele accu’s te gebruiken die door de fabrikant op de markt worden gebracht. Dat wil niet zeggen dat alle andere accu’s per definitie ongeschikt zijn. De kans is wel erg groot dat één of meer karakteristieken van de accu verschillen met de oorspronkelijke keuze van de fabrikant. De werking van de noodverlichtingsarmatuur kan dan door de fabrikant niet meer gegarandeerd worden.

Toch een alternatieve accu?

Mocht u besluiten om toch alternatieve accu’s toe te passen, dan is het raadzaam om bij uw leverancier een conformiteitsverklaring op te vragen. Hieruit moet blijken dat de desbetreffende accu’s uitvoerig zijn getest en voldoen aan de normen die gelden voor gebruik in noodverlichting. Zorgvuldigheid blijft geboden, want wanneer de gebruikte accu en de laadmethode niet goed op elkaar zijn afgestemd, zal dit de prestaties negatief beïnvloeden.

Was dit antwoord nuttig?
Dankjewel dat je hebt meegeholpen aan deze kennisbank!
Wij ontvangen graag een suggestie om dit antwoord te verbeteren.

Support

Heb je een vraag over dit onderwerp?

026 3 846 846
Stuur ons een mail

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.