Sportsereen Huissen

Sport & recreatie
Sport- en ontspanningscentrum
Blauwenburcht 3
6852 NS
Huissen

Toegepaste producten

Stijlvolle noodverlichting in SPORTSEREEN Huissen

Bijna het mooiste gebouw van Nederland is het geworden, het gebouw van SPORTSEREEN in Huissen. Een super modern centrum voor sport en ontspanning. Dit centrum heeft alles in huis om het iedereen naar de zin te maken. Er zijn diverse fitness- en aerobicruimten, squashbanen en een zwembad met sauna. Na een work-out kun je bijtanken in het restaurant. Hier worden verschillende shakes en smooties aangeboden, maar kun je ook genieten van lekker vers fruit of warme specialiteiten van het huis. Ook beschikt het centrum over een beautysalon en zijn er ruimten voor fysiotherapie. De verschillende ruimten zijn verdeeld over 3 verdiepingen. 

Binnensporten met het gevoel van buiten

Wat bijzonder is aan de realisatie van SPORTSEREEN is dat de initiatiefnemer en eigenaar, Gerrit, de bouwvoorbereiding en -uitvoering onder eigen regie heeft gehouden. Op deze manier heeft hij samen met de architecten zijn visie voor dit sport- en ontspanningscentrum tot in detail kunnen vormgeven en uitvoeren. Er is toegewerkt naar het uiten van de visie ‘binnensporten met het gevoel van buiten’. Dit zie je onder andere terug in het hele ontwerp van de ruimten in het gebouw. In de fitnessruimten krijg je echt het gevoel dat je buitensport door de hoeveelheid ramen. Er is veel aandacht besteed aan het comfort en het binnenklimaat. De klimaatbeheersing kan per ruimte worden aangepast om het juiste klimaat te kunnen realiseren. Ook op het gebied van duurzaamheid is dit gebouw goed doordacht. Het SPORTSEREEN is voorzien van een warmte- terugwininstallatie en er wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen. 

Onzichtbare noodverlichting

Omdat Gerrit de uitvoering van de bouw in eigen hand heeft gehouden, weet hij ook precies wat er te koop is in de markt. In eerste instantie had de installateur een ander merk noodverlichting aangeboden, maar ook in het geval van noodverlichting heeft Gerrit eerst zelf onderzoek gedaan. De reden hiervoor was dat hij graag stijlvolle noodverlichting wilde die past bij de uitstraling van het pand.  Zo is hij uiteindelijk uitgekomen bij de het S-Sense vluchtwegaanduiding armatuur van Famostar, dit armatuur heeft hij een keer in een ander gebouw zien hangen en was direct enthousiast. Door het transparante plaatje is het armatuur vrijwel onzichtbaar en gaat daardoor op in de ruimte. Hij wilde ook geen grote bakken aan de muur, maar een mooi, slank design. De S-Sense past perfect bij de wensen, omdat dit armatuur in de opbouw variant chique staat in bijvoorbeeld het restaurant en als inbouw variant juist onopvallend is in de sportruimten. Voor het ophangen van de S-Sense boven een deur is zelfs nog een creatieve slag uitgevoerd. Hier hebben ze het armatuur eigenlijk op de kop gemonteerd, omdat anders de deur tegen het armatuur aan kwam.  Door het hele gebouw hangen dezelfde armaturen; ideaal bij het verwisselen van de accu’s. Voor de vluchtwegverlichting is gekozen voor de CELO en voor de buiten noodverlichting is er gekozen voor de Nightlife.  

Gebouwd voor de toekomst

Een leuk weetje over SPORTSEREEN is dat het gebouw niet gebouwd is specifiek voor een sport- en ontspanningscentrum, maar juist met het oog op de toekomst. Het gebouw is zo vormgegeven dat het in de toekomst een nieuwe functie kan krijgen. Er kunnen bijvoorbeeld appartementen of kantoren in gemaakt worden.

 

 

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.