Thema Soorten noodverlichting
Kennisbank Soorten noodverlichting Vluchtwegaanduiding Kan ik vluchtwegaanduiding combineren met noodverlichting?

Kan ik vluchtwegaanduiding combineren met noodverlichting?


Ja dat kan zeker. In ons assortiment vindt u namelijk vluchtwegaanduidingsarmaturen Go! en Pro gecombineerd met vluchtwegverlichting. De toevoeging van vluchtwegverlichting aan de aanduidingsarmatuur is gelijk aan die van een volledig vluchtwegverlichtingsarmatuur.

Over het algemeen kunnen we stellen dat het gebruik van armaturen waarbij de combinatie is gelegd van vluchtwegaanduiding met vluchtwegverlichting een efficiënte invulling geeft aan een noodverlichtingsplan. Om dit nog verder te verduidelijken vindt u hieronder een aantal situaties waarbij deze functionaliteit bijdraagt aan een slim plan en een complete oplossing.

Renovatie

In veel gebouwen hangen nog vluchtwegaanduidingsarmaturen voorzien van een TL-lichtbron. Deze TL-armaturen leverde vaak standaard ook vluchtwegverlichting in de verschillende ruimtes of gangen. Om deze armaturen één op één te vervangen is een led-armatuur die naast het aangeven van de vluchtweg ook vluchtwegverlichting biedt noodzakelijk.

Gangen

Gangen waarbij naast vluchtwegverlichting ook vluchtwegaanduiding nodig is, zijn ideaal voor een combinatiearmatuur. Zo is het mogelijk de gangen efficiënter van 1 lux te voorzien. Door de combinatie van vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting in een armatuur te gebruiken zijn er minder aparte vluchtwegverlichtingsarmaturen nodig. Dit bespaart niet alleen armaturen, maar ook montage en onderhoudskosten.

De entreeruimte

In bijna alle gebouwen zijn er afgebakende kleine ruimtes, zoals de hal of een entreeruimte. Deze ruimtes dienen voorzien te worden van 1 lux en zullen normaal gesproken voorzien zijn van een aanduidingsarmatuur. Dit is een ideale situatie om een combinatiearmatuur toe te passen. Zo voorzie je in één keer de vluchtdeur van een aanduidingsarmatuur en de ruimte van 1 lux, zonder dat je daarvoor een apart een armatuur hoeft op te hangen.

Was dit antwoord nuttig?
Dankjewel dat je hebt meegeholpen aan deze kennisbank!
Wij ontvangen graag een suggestie om dit antwoord te verbeteren.

Support

Heb je een vraag over dit onderwerp?

026 3 846 846
Stuur ons een mail


Bekijk al onze vluchtwegaanduiding

Op zoek naar vluchtwegaanduiding van de hoogste kwaliteit?

Bekijk ons assortiment
1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.