Home Over Famostar Ons team Michiel van der Schoor

Hallo, ik ben Michiel van der Schoor

Service Engineer bij Famostar

Ik ben al weer zo’n 30 jaar in dienst van de organisatie. Binnen Famostar werk ik als Service Engineer. Hierdoor ben ik werkzaam in zowel de binnen- als in de buitendienst. Het werkterrein is vrij breed. Zo repareer ik bijvoorbeeld noodverlichtingsarmaturen die retour komen van installateurs, bouw of repareer ik testkasten voor de productie van armaturen, ben ik het aanspreekpunt voor technische vragen uit het veld over decentrale en centrale systemen en stel ik centrale en Dali gestuurde systemen in voor bedrijven.

Een van de mooiste ontwikkelingen van de laatste tijd vind ik ons nieuwe SmartScan systeem. Dit is het draadloze beheersysteem voor noodverlichting (en verlichting). De armaturen zijn draadloos verbonden met een mesh- netwerk. Iedere armatuur werkt als ontvanger en zender en geeft de status door aan een gateway die dan vervolgens via beveiligde data alles doorstuurt naar de aangewezen cloud. Hierdoor is de status van de armaturen nu via een browser overal uit te lezen. Op de plattegronden van het gebouw is nu ook digitaal te overzien waar elk armatuur zich bevindt. Voor een geboren techneut zijn dit leuke technische ontwikkelingen.

Mocht je je afvragen hoe je het 30 jaar volhoudt bij hetzelfde bedrijf. Dan is het antwoord leuke collega’s, een goede werksfeer, goede betrokkenheid, zo af en toe een leuk uitje met het bedrijf en het maken van mooie en slimme producten

 

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.