Lorentz Lyceum

Onderwijs
School
Metamorfosenallee 100
6843HX
Arnhem

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het is een prachtig gebouw geworden in de Arnhemse wijk Elderveld. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar. Voor dit project hebben wij ook het projectieplan gemaakt. 

Betrouwbaarheid en installatiegemak 

Een goede vluchtwegaanduiding zorgt ervoor dat mensen de dichtstbijzijnde nooduitgang zo snel mogelijk kunnen vinden in geval van nood. De noodverlichting moet betrouwbaar zijn en opvallen bij spanningsuitval. “Wij hebben hier verschillende handige functie voor ontwikkeld, vertelt Roderik Verbeek, accountmanager bij Famostar. “Onze noodverlichting is bijvoorbeeld voorzien van ATS (Automatisch Test Systeem) en FlashAlert! De ATS- functie zorgt ervoor dat het armatuur zichzelf kan testen. Deze test bestaat uit een functie- en autonomie test.  FlashAlert! zorgt ervoor dat een pictogram extra aandacht trekt, doordat deze oplicht in geval van nood. Ook worden hoogteverschillen en obstakels op de vluchtroute aangeduid en de verlichting is van de allerhoogste kwaliteit. Bij het Lorentz Lyceum is gekozen voor de Go! inbouw en opbouw vluchtrouteaanduiding en de Pro vluchtrouteaanduiding. Voor de vluchtrouteverlichting is er gekozen voor de CELO armaturen. Deze blinken allemaal uit in installatiegemak. Daarnaast zijn alle armaturen voorzien van energiezuinige LED-verlichting, waardoor er geen strooilicht ontstaat zoals bij TL-verlichting. Omdat de vluchtrouters hierdoor specifiek kunnen worden uitgelicht, zijn er minder armaturen nodig.

Geïnstalleerd door Pola Installatietechniek

“Bij het Lorentz Lyceum hebben we net als bij ieder ander project aan de hand van afstandstabellen bepaald waar de armaturen moesten komen. Het ging om drie etages en ongeveer honderd armaturen.” Pola Installatietechniek heeft alle armaturen geïnstalleerd.  Naast dat onze producten eenvoudig zijn om te installeren zijn ze ook makkelijk te onderhouden. Om nog efficiënter te kunnen werken, koos Pola Installatietechniek voor het Lorentz Lyceum voor combinatie-armaturen. Hierin wordt de vluchtrouteaanduiding gecombineerd met de vluchtwegverlichting, hierdoor wordt de installatie efficiënter ingericht. Op het totaal pakket scheelt dit aanzienlijk  in aanschaf, installatie en onderhoud. Wij zijn erg trots op het eindresultaat', eindigt Roderik zijn verhaal.

 

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.