Thema Kwaliteit
Kennisbank Kwaliteit MVO Wat doet Famostar om haar impact op het milieu te beperken?

Wat doet Famostar om haar impact op het milieu te beperken?


Noodverlichting als product draagt bij aan de publieke veiligheid, wat voor Famostar een belangrijke maatschappelijke verantwoording met zich meebrengt. Een gebouw moet met behulp van noodverlichting veilig te verlaten zijn. Daarnaast moeten dergelijke installaties ook steeds duurzamer worden. Famostar wil hier graag aan bijdragen. Dit doen wij op verschillende manieren.

Onze noodverlichting

Onze noodverlichting is energiezuinig door het gebruik van led-lichttechnologie. Deze lichttechnologie is milieuvriendelijker dan TL en gaat ook langer mee. Daarnaast passen wij NiMH-accutechnologie toe bij al onze accu’s. Deze accutechnologie is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld NiCd of Li-ion accu’s en zijn het best te recyclen.
          Door het laad- en ontlaadcircuit van de armaturen optimaal af te stemmen op de gebruikte accu kunnen wij een langere levensduur van onze installatie garanderen. Deze langere levensduur zorgt voor minder (chemisch) afval.

Ecologische voetafdruk

Naast de noodverlichtingsinstallatie kiezen we ook met onze logistiek een duurzame weg. Zo stimuleren wij het reduceren van brandstofverbruik door het gebruik van minder milieubelastende bedrijfswagens zowel onszelf als bij onze partners en gebruiken wij enkel recyclebare FSC-gecertificeerde dozen. Voor de hoeveelheid uitstoot die we desondanks (nog) niet kunnen vermijden nemen we deel aan het koolstofcompensatieproject van ons moederbedrijf F W Thorpe. Hierbij worden, afhankelijk van de CO2-belasting bomen geplant. Lees er hier meer over.

Was dit antwoord nuttig?
Dankjewel dat je hebt meegeholpen aan deze kennisbank!
Wij ontvangen graag een suggestie om dit antwoord te verbeteren.

Support

Heb je een vraag over dit onderwerp?

026 3 846 846
Stuur ons een mail

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.