Home Nieuws Famostar en DALI: een totaaloplossing in (nood)verlichting

Famostar en DALI: een totaaloplossing in (nood)verlichting

1 juni 2017

Profiteert u al van de voordelen van DALI? Ons complete portfolio is leverbaar in DALI, waardoor u uw decentrale noodverlichtingssysteem centraal kan bewaken en beheren vanaf één plek. Combineer het met de algemene verlichting voor een gemakkelijk te onderhouden en registreren totaaloplossing.

DALI

DALI staat voor ‘Digital Addressable Lighting Interface’ en is dé internationale communicatiestandaard in licht. Met dit intelligente lichtregelsysteem is individuele bewaking en registratie van armaturen eenvoudig. Een DALI-communicatiesysteem bestaat uit een controller en verlichtingscomponenten met DALI-interfaces. De controller kan de verlichting monitoren en controleren doordat het DALI-systeem data ontvangt en terugstuurt. Dit in combinatie met een goed verlichtingssysteem biedt u uitgebreide mogelijkheden.

Functionaliteiten

DALI maakt het mogelijk uw decentrale noodverlichtingsinstallatie centraal te bewaken en te beheren vanaf één werkplek. Via een centrale applicatie kan vervolgens de installatie gemonitord worden op bijvoorbeeld een pc, tablet of smartphone. Op deze manier heeft u een overzichtelijke en actuele status van het functio­neren van het noodverlichtingssysteem. Ook kunt u door middel van de logboekfunctie het onderhoud aantoonbaar registreren.

Overige functies die Famostar ondersteund (afhankelijk van het gekozen gebouwbeheersysteem):

  • Het uit het aan- of uitzetten van permanente, geschakelde verlichtingsarmaturen (bijv. dag-/nachtverlichting)
  • Het testen van de armatuur (de accu en lichtbron) met een vrije planning van het tijdstip van de autonomietest (> 1 uur) en de functietest (> 1 minuut)
  • Het uitlezen van de status van armatuur (bijv. normaal/noodbedrijf, aan het laden of opgeladen, aantal branduren van de lichtbron en eventuele defecten).
  • Monitoren van het energieverbruik
  • Overige functionaliteiten zijn afhankelijk van het gekozen gebouwbeheersysteem. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een sms naar de gebruiker bij een defect armatuur.

Compleet systeem in DALI

U bent bij ons aan het juiste adres voor noodverlichtingsarmaturen voorzien van DALI. Voor het bieden van een centraal beheersysteem werken wij samen met vooraanstaande partijen die gespecialiseerd zijn in lichtregelsystemen, centraal beheersystemen en applicaties. Dit systeem moet noodverlichting volgens de DALI-normen IEC 62386-101 en -202 ondersteunen om te kunnen communiceren met onze armaturen. Een compleet DALI-systeem maakt het mogelijk een totale lichtoplossing te bieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Terug naar overzicht
Deel dit artikel: