Distributiecentrum Welkoop

Industrie
Distributiecentrum
Laan van de Stier 60
Apeldoorn

HiVision: speciaal voor grote afstanden

In het laatste kwartaal van 2020 is het nieuwe distributiecentrum en servicekantoor van de Welkoop opgeleverd. Systabo is verantwoordelijk geweest voor de bouw, in opdracht van VolkerWessels Logistics Development. De bouw is gestart in december 2019 en in oktober 2020 opgeleverd. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie, het uitgangspunt is een BREEAM Very Good certificaat. Vanaf deze locatie worden 150 winkels bevoorraad en alle online bestellingen afgehandeld.  

Samen denken in oplossingen

Het servicekantoor heeft een oppervlakte van ongeveer 3500 vierkante meter en het distributiecentrum is bijna 20.000 vierkante meter groot!  Het terrein is ook voorzien van een parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Batenburg Installatietechniek  heeft het installatiewerk gerealiseerd. Zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties. Voor de noodverlichtingsinstallatie hebben zij gekozen voor Famostar. ‘Wij hebben een lange relatie met Famostar, ze zijn onze vaste partner als het gaat om noodverlichting’ vertelt Frank Oostewechel, projectleider bij Batenburg Installatietechniek. ‘Samen denken we in oplossingen door de inzet van elkaars kennis en kunde. Famostar ondersteunt ons met advies over de projectie, wij weten alles over de uitvoering en zo komen we steeds tot het beste resultaat’.

HiVision armaturen in het distributiecentrum

Voor dit project zijn voor de kantoorruimtes onze standaard armaturen, de GO! en CELO gebruikt, vertelt John Lammerts, accountmanager bij Famostar. ‘Voor het distributiecentrum zijn onze Hivision armaturen gebruikt.  In het distributiecentrum moeten grote afstanden overbrugt worden. Hiervoor is onze Hivision speciaal ontwikkeld. Het egaal uitgelichte pictogram heeft een herkenningsafstand van 50 meter, dit is het dubbele ten opzichte van reguliere armaturen. Je kunt dus minder armaturen gebruiken.  Ideaal voor locaties met grote hoogtes en lange gangen, zoals bij dit distributiecentrum’. Op het gebied van duurzaamheid dragen onze armaturen ook hun steentje bij aan dit project. De accu moet elk 8 jaar vervangen worden, in plaats van elke 4 jaar wat de standaard is in de markt. Ook zit er 10 jaar productgarantie op al onze armaturen, een gegarandeerde lange levensduur dus. 

Van dit mooie project hebben we een referentievideo gemaakt. De moeite waard om even te bekijken.

 

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.