CSM Bakery

Industrie
Bakkerij

Toegepaste producten

Actualisatie van de noodverlichting bij een grote bakkerij

Veel fabrieken hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, zo ook CSM Bakery. In 2015 kreeg EuropeSecurity dan ook de opdracht van deze grote bakkerij om de hele noodverlichtingsinstallatie te actualiseren. Door de grootte van dit project hebben zij op hun beurt Famostar ingeschakeld om hier samen mee aan de slag te gaan.

Inspectie
Om de huidige situatie goed in beeld te krijgen en de daarbij benodigde aanpassingen is door Emiel Timmerman, directeur van EuropeSecurity, en twee inspecteurs namens het Kenniscentrum Noodverlichting een inspectie in de bakkerij uitgevoerd. Tijdens deze inspectie is er op basis van de ontruimingsproblematiek en de regelgeving een beoordeling gemaakt van de aanwezige risico’s. Vanuit daar zijn aanbevelingen gedaan voor het nemen van adequate maatregelen.

Deze aanbevelingen bestonden voornamelijk uit het vervangen en plaatsen van nieuwe vluchtrouteaanduiding en vluchtrouteverlichting. De armaturen die hiervoor werden voorgeschreven door Famostar, zijn vervolgens geïnstalleerd door EuropeSecurity.

Toegepaste productfamilies
Alle voorgeschreven armaturen waren afgestemd op de omgevingskenmerken van de bakkerij. In totaal zijn vijf verschillende productfamilies toegepast in de bakkerij:

 • Go! en CELO
  In de kantoordelen en gangen is gebruik gemaakt van vluchtwegaanduiding Go! en vluchtwegverlichting CELO. Door het compacte en functionele design van beide productfamilies pasten deze armaturen perfect in de eerdergenoemde omgevingen.
 • Pro
  In de industriële ruimtes speelden stof en vocht een grote rol. De slagvaste en waterdichte Pro was daarom de ideale productfamilie voor deze ruimtes.
 • Explosionproof
  Explosionproof is dé veilige oplossing voor ruimtes waar het personeel met gassen en chemicaliën werkt. In de bakkerij is Explosionproof dan ook toegepast in de technische ruimtes.​
 • Nightlife
  De vluchtroute eindigt niet bij de nooduitgang. Aan de buitenkant van het gebouw is om deze reden Nightlife geïnstalleerd.

Foto's: EuropeSecurity

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.