6 januari 2017

De 5 voordelen van DALI noodverlichting

DALI staat voor ‘Digital Addressable Lighting Interface’ en is dé internationale communicatiestandaard in licht. Met dit intelligente lichtregelsysteem is individuele bewaking en registratie van armaturen eenvoudig. Een DALI-communicatiesysteem bestaat uit een controller en verlichtingscomponenten met DALI-interfaces. De controller kan de verlichting monitoren en controleren doordat het DALI-systeem data ontvangt en terugstuurt. Dit in combinatie met een goed verlichtingssysteem biedt u uitgebreide mogelijkheden.

Het belangrijkste voordeel

DALI maakt het mogelijk jouw decentrale noodverlichtingsinstallatie centraal te bewaken en te beheren vanaf één werkplek. Via een centrale applicatie kan vervolgens de installatie gemonitord worden op bijvoorbeeld een pc, tablet of smartphone. Op deze manier heb je een overzichtelijke en actuele status van het functio­neren van het noodverlichtingssysteem.

5 voordelen van DALI noodverlichting
Voordelen van DALI

De 5 voordelen van DALI noodverlichting

  1. Onderhoud is aantoonbaar te registreren dankzij de logboekfunctie
  2. Het testen van de armatuur (de accu en lichtbron) met een vrije planning van het tijdstip van de autonomietest (> 1 uur) en de functietest (> 1 minuut)
  3. Het uitlezen van de status van de armatuur (bijv. normaal/noodbedrijf, aan het laden of opgeladen, aantal branduren van de lichtbron en eventuele defecten).
  4. Monitoren van het energieverbruik
  5. Het aan- of uitzetten van permanente, geschakelde verlichtingsarmaturen (bijv. dag- /nachtverlichting)

Natuurlijk zijn er nog meer functionaliteiten, maar deze zijn afhankelijk van het gekozen gebouwbeheersysteem. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een sms naar de gebruiker bij een defect armatuur.

Profiteren van de voordelen

Wij zijn het juiste adres voor noodverlichtingsarmaturen voorzien van DALI. Voor het bieden van een centraal beheersysteem werken wij samen met vooraanstaande partijen die gespecialiseerd zijn in lichtregelsystemen, centraal beheersystemen en applicaties. Dit systeem moet noodverlichting volgens de DALI-normen IEC 62386-101 en -202 ondersteunen om te kunnen communiceren met onze armaturen. Een compleet DALI-systeem maakt het mogelijk een totale lichtoplossing te bieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

DALI koppeling

Profiteer je al van de voordelen van DALI?

Ons complete portfolio is leverbaar in DALI, waardoor je jouw decentrale noodverlichtingssysteem centraal kan bewaken en beheren vanaf één plek.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.
Afvalstromen Famostar

Afvalstromen binnen Famostar

Afgelopen jaar hebben we stappen genomen om de afvalstromen binnen Famostar te verduurzamen.
Jonge hond vs oude rot

Jonge hond vs oude rot

“De jeugd voelt verder dan ervaring ziet.” Famostar werkt samen met studenten van de Erasmus University en TU Delft. Zo wordt ervaring uitgewisseld.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales